Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinika za infektivne bolesti

Tijekom noći testiranje uzoraka pet bolesnika iz Rijeke te dva hospitalizirana

Infektivna bolnica Fran Mihaljević - pripreme odjela za prihvat zaraženih pacijenata koronavirusom
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
24.02.2020.
u 18:43

Da se strah od zaraze evidentno širi pokazuje i to što su poslani uzorci iz Splita, Rijeke, Siska te sa zagrebačke bolnice Rebro. Svi su se pokazali negativnima.

Pet novih uzoraka od pacijenata iz Rijeke poslano je na testiranje na koronavirus u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a njihovi će nalazi biti poznati tijekom noći. Biti će poznati i nalizi dvaju bolesnika koji su popodne hospitalizirani također u istoj Klinici.

U međuvremenu u toj su bolnici utvrdili da su na koronavirus negativni testirani pacijenti od jučer i kroz današnji dan. A da se strah od zaraze evidentno širi pokazuje što su poslani uzorci iz Splita, Rijeke, Siska te sa zagrebačke bolnice Rebro. Svi su se pokazali negativnima. Pet pacijenata pak odlučili su testirati iz Rijeke. 

Kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, ministar zdravstva Vili Beroš 21. veljače donio je odluku o osnivanju karantene u Klinici za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević “.

Ondje će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene korona virusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama.

Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti, o novim mjerama protiv širenja koronavirusa

Komentara 6

DU
Deleted user
19:56 24.02.2020.

sve ce biti u redu dok virus ne stigne u izbjeglicke kampove, grcka, turska, sirija

AN
Andrej50
19:37 24.02.2020.

A je li itko testirao ilegalne migrante?

Avatar Svarog
Svarog
18:59 24.02.2020.

Budimo realni, pojava koronavirusa u Hrvatskoj samo je pitanje vremena pa nije pitanje hoće li se pojaviti već samo kada. Ali ni tu ne treba praviti veliku paniku, od obične gripe dnevno umire više desetaka ljudi pa nitko ne pravii paniku, smrtnost je u najgorem slučaju nešto manja negoli je slučaj kod gripe i to je to. Trebamo se samo razumno ponašati, slušati preporuke ministarstva, nositi masku, prati ruke po mogućnosti izbjegavati javni prijevoz i druge gužve i sve će biti ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije