Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U šumi na glinskom području porodila se migrantica - pomogli im policajci

Zatečena žena bila je u visokom stadiju trudnoće te su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice.
06. studenoga 2019. u 11:41 9 komentara 814 prikaza
policija
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Policijski službenici, koji na području Policijske uprave sisačko-moslavačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, su jučer (5. studenog) pomogli prilikom poroda migrantice iz Iraka u šumi na području Gline.

MEĐU NJIMA I DJECA VIDEO Strava na autocesti: Policija spasila 9 migranata zatočenih u drvenom sanduku

Naime, policija je u poslijepodnevnim satima u šumi na glinskom području zatekla dvoje stranih državljana za koje se sumnjalo da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Zatečena žena bila je u visokom stadiju trudnoće te su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice. Međutim, trudnica se prije dolaska hitne pomoći na mjestu događaja porodila. Žena i žensko dijete koje je došlo na svijet su vozilom hitne pomoći prevezeni u sisačku opću bolnicu.

Ilustracija PROVALILI U KUĆU Migranti mu ukrali 30.000 kuna: Od tada slabo spavam jer se ne mogu smiriti

Daljnjim provjerama je utvrđeno da se radi o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu, a tijekom postupanja muškarac je izrazio namjeru za traženjem azila. Muškarac je smješten u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici bez komplikacija.

Video - Migranti u Vukomeričkim goricama

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl