Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVALILI U KUĆU

Migranti mu ukrali 30.000 kuna: Od tada slabo spavam jer se ne mogu smiriti

Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
03.11.2019.
u 22:26

Tisuće migranata prolazi gradovima uz granicu, a na putu do 'obećane zemlje' često ih vode i vodiči, migranti s kojima prolaze kroz šume. Iako znaju prespavati u šumama, nekada i provaljuju u kuće kako bi ondje prenoćili. Josip je prošao gore.

Iz malenog sela Jarušja u blizini Samobora, Josip Ivanušević (61) otišao je u Breganu na pregled, a kada se vratio kući u svome boravku zatekao je migranta. Muškarac je samo izgovorio 'please, please', a uskoro su s drugog kata sjurila još sedmorica

Tisuće migranata prolazi gradovima uz granicu, a na putu do 'obećane zemlje' često ih vode i vodiči, migranti s kojima prolaze kroz šume. Iako znaju prespavati u šumama, nekada i provaljuju u kuće kako bi ondje prenoćili. Josip je prošao gore.

- Došao sam od ulaznih vrata kuće. Pokušao sam ih otključati, no vidio sam da su otvorena. Ušao sam unutra. Osjetio sam miris cigarete, a onda sam vidio migranta - kazao je za 24sata i dodao kako 'od šoka nije mogao doći k sebi'.

Kada su migranti izašli iz kuće, preplašeni muškarac skupio je hrabrosti popeti se u spavaću sobu gdje ga je dočekao nered.

- Otišao sam gore i vidio da su sobe isprevrtane. Odnijeli su nešto odjeće i uspjeli su naći oko 30.000 kuna ušteđevine. Odmah sam zvao susjede i policiju. Uhvatili su dvojicu migranata te kod njih pronašli odjeću koju su mi uzeli, no novac nisu pronašli. Od tada slabo spavam jer se nikako ne mogu smiriti - kaže Josip.

U selu Gluščić Bregu migranti također prolaze kroz mjesto, ali nisu provaljivali u kuće.

- Malo nas živi ovdje. Većinom je starije stanovništvo, a taj dan kad su migranti prošli, ljudi su se u strahu pozatvarali u kuće. Ovdje nikada migranti nisu prolazili i sad nam nije svejedno - kaže stanovnica Gluščić Brega, prenosi 24sata.

Međutim, incident se dogodio u selu Orah, a cijeli je slučaj komentirao i Mostov zastupnik Miro Bulj.

- Selo Orah u vrgoračkom kraju, samo 500 metara od granice s BiH, ima problem, kao i cijeli ovaj kraj, a auti nestaju preko noći. Ljudima je ugrožena sigurnost i žive u strahu jer nemaju dovoljnu zaštitu. U noći sa subote na nedjelju je ukraden auto Mati Vujčiću - kazao je Bulj. 

Naime, Vujčiću je u garažu ušao Sirijac i ukrao automobil dok je on sa suprugom i djetetom bio u kući. Policija ga je u dva sata obavijestila da je pronađen njegov potpuno oštećen automobil prevrnut na krov.

 

Ključne riječi

Komentara 52

PR
Pravednost
22:56 03.11.2019.

Kolko takvih slučajeva ima ali se na specijalnu zapovijed nesmije pisati o tome.....ako sada ništa ne poduzmemo protiv toga, za par godina imat ćemo pune ulice tih „doktora“..kad se europska vrata zatvore (što se zapravo već i jesu), bit će im čak i lijepa naša super.....

ŽE
Žegarni
22:47 03.11.2019.

Nije mi jasno zbog čega se o ovakvim slučajevima piše tek sada?

RM
ruzica_mario
23:22 03.11.2019.

sto nisi bar jednom od njih odrezao šaku..to je u skladu sa njihovom kulturom i vjerom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije