Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Stožer stiglo pismo iz Vlade: Milanović u četvrtak u Vukovaru?

Hoće li do sastanka u četvrtak uistinu i doći još se ne zna jer Stožer već ima neke ranije dogovorene obveze za taj datum.
15. listopada 2013. u 14:25 2 komentara 51 prikaza
Zoran Milanović (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Posredovanje ministra branitelja Predraga Matića između Vlade RH i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara čini se da bi ipak konačno moglo donijeti i konkretne rezultate. Vlado Iljkić, koji je u Stožeru zadužen za pravna i temeljna pitanja, rekao je za Večernji list da je Stožer dobio službeni poziv na sastanak između premijera Zorana Milanovića i predstavnika Stožera, na kojemu bi bilo razgovora o događanjima u Vukovaru kada je riječ o dvojezičnosti, ali i načinima rješavanja problema.

– Stigao je e-mail u kojem se predlaže da se sastanak održi u četvrtak u Vukovaru s početkom u 18 sati. Danas Stožer ima svoju redovnu sjednicu na kojoj ćemo raspraviti o toj temi i donijeti odluku. Sigurno je da ćemo ministra Matića i Vladu u najkraćem roku izvijestiti o našoj odluci, rekao je Iljkić dodajući da će Stožer vjerojatno prihvatiti predloženi sastanak jer ga bezuspješno traže mjesecima.

Kaže i da se kao problem pojavljuje činjenica da za četvrtak već imaju dogovorene određene obveze u Zagrebu.

– Ako mi ne budemo mogli odgoditi te naše obveze ili ih prebaciti na neki drugi termin, sigurno je da ćemo predložiti bilo kakav drugi termin. Ne želim prejudicirati jer ćemo danas donijeti konačnu odluku. Mogu reći samo da ćemo učiniti sve da do toga toliko dugo traženoga sastanka dođe. I sam ovaj prijedlog čini nas sretnima jer ovo je sada pravi i jedini mogući način. Svima nam je u cilju bolja budućnost Vukovara, a to možemo postići samo kroz razgovor, rekao je Iljkić.

Inače, Matić je tijekom jučerašnjeg posjeta Vukovaru rekao da su do sada sastanak Vlade i Stožera pokušavali dogovoriti nekoliko puta, ali uvijek bez uspjeha. Još jučer je najavio da kao Vukovarac i kao ministar sigurno neće odustati i da je spreman posredovati sve dok bude potrebno riješiti problem dvojezičnosti u Vukovaru.

>>'Nitko nema pravo ponovno otvarati rane Vukovara'

>>Josić: Ministar Matić je ministar bez branitelja i bez Vukovara

>>Josić: Neće premijer birati s kojim će braniteljima razgovarati

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • Avatar ingenieurhr
    ingenieurhr:

    'Stožer' ima neodgodive obaveze kuhanja čobanca, pa se valjda Premijer trebao najaviti mjesec dana unaprijed. Ta ekipa nije za razgovor i dogovor, radi se o političkom uvjerenju, a tu danas u HR nema dogovora. Možda poslije izbora.

  • lela.baborela:

    Od ovog dogovora sa Milanovićem u Vukovaru neće bit ništa jer Milanović ne zna komunicirat.