Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propao sastanak

Josić: Ministar Matić je ministar bez branitelja i bez Vukovara

tomislav josić
Goran Ferbežar/PIXSELL
11.10.2013.
u 13:42

Novinare je zanimala i opaska ministra Matića da je Stožer instruiran od strane HDZ-a, što su predstavnici Stožera i branitelja odlučno odbili rekavši da njima nitko ne može manipulirati

U Vukovaru je održan sastanak predstavnika braniteljskih udruga i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na kojemu se nije pojavio nitko iz Vlade RH. Tomislav Josić, predsjednik Stožera, rekao je da je Stožer do sada više puta tijekom proteklih devet mjeseci tražio razgovor i dijalog sa predstavnicima vlasti ali da je izostajao odgovor.

– I dalje smo spremni za razgovor bilo gdje i bilo kada ali bez ikakvog uvjetovanja. Mi ne uvjetujemo premijeru koje će i koliko ministara pozvati ali ne dozvoljavamo niti da se nama uvjetuje tko će sa moje strane sjediti. Vukovar su branili branitelji iz cijele Hrvatske, što se vidi i po grobljima, pa tako ne želimo da ih se nikako dijeli - istakao je Josić dodajući kako je prošli put uvjetovano mu da na razgovor dođe sam i po mraku dok se ovaj put uvjetovalo tko će sjediti sa braniteljske strane. Dodao je i da oni koji nisu sudjelovali u Domovinskom ratu danas pokušavaju razdvojiti i razjediniti branitelje kao i da se skretanjem pozornosti na Vukovar skreće tema sa siromaštva i gladi među građanima. – Premijer Milanović odgovoran je za netoleranciju u hrvatskom društvu dok je Predrag Matić ministar bez ministarstva, savjetnika, branitelja i bez Vukovara - rekao je Josić.

Prokomentirao je i riječi potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, upućene vlasti i oporbi, da se ne igraju vatrom. – Ako je mislio na onu vatru koja je tinjala '91 godine hrvatski narod znao je to prepoznati i napraviti što je trebalo da je ugasi. To isto može napraviti i danas ako zatreba. Takvim izjavama napadalo nas je se 1991 i to je dio specijalnog rata i nastavak velikosrpske agresije - poručio je Josić dodajući da Stožer nastavlja raditi prema zacrtanom planu te da će javnost o svemu biti izvještena na vrijeme.

Novinare je zanimala i tvrdnja ministra Matića da je Stožer ispolitiziran, pri čemu se mislilo na HDZ, što su okupljeni predstavnici Stožera i udruga odlučno demantirali. – Mi smo rekli, a i dalje tvrdimo, da nismo ničiji pijuni i da nas u ovom trenutku politika ne interesira. Da je HDZ na vlasti i da radi što radi SDP isto bi ovo radili. Ovo je problem branitelja i Vlade RH - tvrdi Josić.

Komentirajući ove tvrdnje predsjednik Udruge gardijskih brigada Ilija Vučemilović rekao je da je Josić heroj Vukovara i da sa njim nitko ne manipulira. – Najmanji problem ovdje je ćirilica. Ona je namjerno izabrana da se skrene pozornost sa najvećih i najtežih pitanja u društvu. Imali smo odgovor 90-ih na te pokušaje, a imamo ga i danas. Hrvatski branitelji i danas će se usprotiviti tim pokušajima nereda i nikad nećemo dozvoliti da Hrvat ide na Hrvata - rekao je Vučemilović.

Čelnik Stožera je iskoristio priliku i da kaže kako se danima hrvatska javnost selektivno izvještava te da se nigdje na navodi da su po gradu pokidane osmrtnice ubijenim mještanima Sotina koji će biti pokopani u ponedjeljak, da je skinut putokaz za Ovčaru, naziv Mosta hrvatskih branitelja… Za skidanje dvojezičnih ploča u Udbini rekao je da mu je novinarsko pitanje prvi glas, ali i da misli da je to reakcija na druge stvari u društvu te da ne može zamjeriti ljudima što su ih skinuli ako su oni radi njihovog postavljanja ogorčeni. – Optužuje nas se da želimo na nedemokratski način doći na vlast u državi, srušiti gradonačelnika, ministra i premijera. Mi smo hrvatski branitelji i smo Hrvatsku stvarali i nije nam cilj da je rušimo. Nemojte nas prozivati da smo rušitelji ili teroristi. I sad poručujemo ako dođe do bilo kakvih nereda da će odgovorna biti vlast, a nikako ne Stožer što oni tvrde, zaključio je Josić.

>> Udovice rata poslale otvoreno pismo Pupovcu u vezi s ćirilicom!

>> Stožer ne želi dijalog jer je bio na konzultacijama kod 'zna se' koga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije