Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anto Nobilo:

'Srbija i Crna Gora odgovorne su za ubojstvo Đurekovića'

'30.03.2010. Zagreb - Odvjetnik Anto Nobilo ispred sjedista USKOK-a u Gajevoj ulici gdje je doveden njegov klijent Damir Polancec. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
02.01.2014.
u 19:49

Dodao je da zastara koja je nastupila u domaćem zakonu koji regulira europski uhidbeni nalog članak 20. ''mora biti zapreka za izručenje''.

Odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo kazao je za 24sata TV kako je u Srbiji otkrio tko stoji iza ubojstva Stjepana Đurekovića.

- Hrvatske državne sigurnosne službe nisu sudjelovale u ubojstvu Stjepana Đurekovića, već su odgovorne Srbija i Crna Gora, rekao je Nobilo.

- Faktičke elemente o tome sam dobio tijekom turneje u Srbiji. U dogovoru s njime kome i kada ići dobio sam sva imena. Pokušat ćemo dokazati da hrvatske službe sigurnosti u tome nisu sudjelovale. To je povijesna istina. Dat ćemo dovoljno dokaza i pokazati koje su institucije u tome sudjelovale - kazao je odvjetnik Nobilo. Dodao je da zastara koja je nastupila u domaćem zakonu koji regulira europski uhidbeni nalog članak 20. ''mora biti zapreka za izručenje''.

Još jednom je istaknuo da Perković svih ovih godina nije ni znao tko je ubio Đurekovića.

Na pitanje koordinira li obranu Perkovića s obranom Zdravka Mustaća, Nobilo kaže kako nema nikakve koordinacije. 

- Ni ne poznajem odvjetnika Zdravka Mustaća, ali znam činjenice, a one su da Hrvatska u svemu nije sudjelovala - kaže Nobilo.

Ipak, u slučaju da sud donese odluku o izručenju, odvjetnik Nobilo najavljuje borbu. 

- Ako se donese takva odluka, idemo u boj, idemo u sudski postupak. Nijemci relativno brzo rade postupke, unutar pet do šest mjeseci sve bi moglo biti gotovo. A u tom smislu više nema štednje, pucat ćemo iz svih oružja - poručio je.

- Političari su se previše bavili ovim slučajem. Jedan pravosudni slučaj oni su pokušavali rješavati političkim sredstvima pa su mijenjali zakone i slično. Sada kada je došao 1. siječnja i cijela stvar je postala pravosudna svi su odahnuli -  rekao je Nobilo.

>>Kako sam generalu Rašeti uzeo sedam kilograma zlata iz sefa vojne bolnice (7. dio)

Komentara 73

Avatar antuntun55
antuntun55
20:08 02.01.2014.

Nakon ovih Perkovčevih intervjua, Papi Franji ne ostaje drugo nego ga proglasiti svetim...

Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
20:08 02.01.2014.

Eto našao Nobilo novog druga Miću.Za sve je uvjek kriv drug Mića.

DU
Deleted user
19:58 02.01.2014.

Ma kako je to "fantastično"! Perković "zna sve" ali baš ono za što je u Njemačkoj optužen - e o tome "nema pojma". Kolika panika mora vladati mežu zločinačkim pripadnicima komunističke partije i udbaša kada spadaju na ovakve prozirne "obrambene bedeme"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije