Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminulo 47 oboljelih

U Srbiji manje novozaraženih, no više od 9.000 hospitaliziranih: Dogovorena nabava tri cjepiva

Koronavirus u Srbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
21.12.2020.
u 18:12

Krizni stožer je ranije danas odlučio ublažiti aktualna epidemiološka ograničenja i produljiti radno vrijeme trgovačkih centara i uslužnih djelatnosti do 20 sati

U protekla 24 sata u Srbiji je od covida-19 preminulo 47 oboljelih, a među 13.590 testiranih potvrđeno je još 3685 novozaraženih, priopćile su u ponedjeljak srbijanske zdravstvene vlasti.

Na bolničkom liječenju je i dalje više od 9000 pacijenta - od njih 9627 danas je s teškom kliničkom slikom i na respiratorima 330.

Od ukupno 2.155.365 testiranih uzoraka do sada je registrirano 303.747 zaraženih koronavirusom, a umrlo je 2733 pacijenata, što svjedoči o blagom porastu stope smrtnosti koja je sada, po današnjim službenim podacima, 0,90 posto.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedjeljak da je Srbija dosad potpisala ugovore o nabavi tri cjepiva - Pfizerovog čijii se prvi kontigent od 5000 doza očekuje do kraja godine, te ruskog Sputnjika V i kineskog Sinovaca.

VIDEO Margaret (90) prva je osoba koja se cijepila protiv koronavirusa: "Ovo je najbolji dar za rođendan!"

Brnabić je, u povodu pojave novog soja koronavirusa na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, najavila da će srbijanske vlasti naknadno odlučiti o eventualnoj obustavi letova s Velikom Britanijom.

Od ponoći je na snazi mjera da se na teritorij Srbije može ući samo s negativnim PCR testom, što će biti na snazo do 10. siječnja, a Krizni stožer je ranije danas odlučio ublažiti aktualna epidemiološka ograničenja i produljiti radno vrijeme trgovačkih centara i uslužnih djelatnosti do 20 sati.

U nedjelju otvorena nova covid bolnica u Kruševcu jutros je primila prve pacijente, a bolnički kapaciteti su 150 mjesta na intenzivnoj i 350 krevata na poluintenzivnioj njezi.

To je druga covid bolnica koju je Srbija izgradila za četiri i pol mjeseca, nakon što je prethodna sa 930 kreveta otvorena u beogradskom prigradskom naselju Batajnica. U toj bolnici od 930 kreveta 250 je na odjelima intenzivne njege. 

Ključne riječi

Komentara 1

BL
bluescreen
20:02 21.12.2020.

Vukovar ce krvavo platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije