Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Carina u akciji

U Splitu u plasteniku otkrili ilegalnu benzinsku pumpu

Otkrivena ilegalna benzinska pumpa
Foto: Carina
1/6
22.03.2018.
u 12:57

U prostoru je pronađeno i 190 litara jakog alkoholnog pića koje nije bilo obilježeno markicama Ministarstva financija te dva kotla za proizvodnju rakije

Carina je u Splitu otkrila ilegalnu benzinsku pumpu s više od 8000 litara energenata te 190 litara neobilježenog alkoholnog pića, priopćeno je danas.

Carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Split pretražili su stambeni prostor, dvorište i pridružene prostore, pri čemu su pronašli energente, osobna vozila, alkohol i duhan. U Splitu, pretragom prostora koji u naravi predstavlja plastenik, pronađeno je više plastičnih i metalnih spremnika različite zapremine koji su sadržavali 8.640 litara energenata, koji su "nezakonito stavljani na tržište, odnosno prodavani fizičkim osobama za pogon njihovih vozila". Osim energenata, u prostoru plastenika pronađeni su i pumpa te crijeva za pretakanje, navodi Carina.

Otkrivena ilegalna benzinska pumpa
1/6

Daljnjom pretragom u prostoru je pronađeno i 190 litara jakog alkoholnog pića koje nije bilo obilježeno markicama Ministarstva financija te dva kotla za proizvodnju rakije koji nisu prijavljeni Carinskoj upravi, dok je u stanu prekršitelja pomoću službenog psa za detekciju duhana, Pana, pronađeno 26 kilograma sitno rezanog duhana. U dvorištu je pronađeno i osam motornih vozila za koje u Republici Hrvatskoj nije plaćen poseban porez na motorna vozila.
 
Protiv prekršitelja će biti podnesene odgovarajuće prijave dok će se nadležnom područnom carinskom uredu podnijeti zahtjevi za naplatom trošarine u ukupnom iznosu od 46.872,06 kuna, a pronađena roba će se oduzeti.

Komentara 8

DE
deda1234
13:34 22.03.2018.

Cvjeta olastenicki uzgoj... Jel dobio piticaj...?

BL
bljak007
14:13 22.03.2018.

Čuj to.

Avatar štrumpf
štrumpf
15:50 22.03.2018.

Na kraju ga samo duhan možda bude sje.. ovo za naftu je vjerojatno već od davno zaradio toliko love da mu je kazna sića. Poznam čovjeka što je radio tako sa naftom i to godinama,praktički sasvim javno je radio i to su svi znali.. Platio kaznu i opet je bio i više nego dovoljno u plusu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije