Naslovnica Vijesti Hrvatska

Irci stigli po radnike u Split: 'Poznati ste kao marljivi, lojalni i ambiciozni'

Hrvati su u Irskoj poznati kao jako marljivi i lojalni radnici koji govore dobar engleski, kaže Noel Cafferkey, vlasnik agencije "Action Recruitment".
11. listopada 2018. u 16:56 29 komentara 3347 prikaza
Irska
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predstavnici najvećih i najuglednijih hotelskih grupacija iz Irske i Ujedinjenog Kraljevstva došli su u Split kako bi porazgovarali sa zainteresiranim Hrvatima koji traže posao. Tako se u srijedu 370 radnika sastalo licem u lice s potencijalnim poslodavcima. 

radnici mup objavio podatke Ovi radnici ne žele raditi u Hrvatskoj! Za ove se poslove nije javio nitko!

Zadovoljstvo je obostrano i ovo sigurno neće biti prvi susret ovakve vrste u Dalmaciji, piše Slobodna Dalmacija

Hrvati su u Irskoj poznati kao jako marljivi i lojalni radnici koji govore dobar engleski, koji su dosta ambiciozni, i zato su vrlo cijenjeni i traženi - kaže Noel Cafferkey, vlasnik agencije "Action Recruitment".

Rekao je i kako je poželjno da radnici butu kvalificirani i da dobro govore engleski, no mjesta ima i za one koji žele raditi te su inteligentni i spremni učiti.

Facebook Za hrvatsko tržište Facebook zapošljava Hrvata, evo što trebate da biste dobili taj posao

- Ako u prvih šest mjeseci poslodavci prepoznaju radnika kao marljivog i lojalnog, plaće nikad nisu problem - kazao je Cafferkey i dodaje kako bi dobra plaća iznosila oko 2000 eura.

Na razgovore su došli i kandidati iz raznih dijelova Hrvatske. Jedan od njih je i Nikola Čanić iz Dubrovnika. On je radio u hrvatskom turizmu na svim pozicijama. Od konobara do menadžera.

posao ZADOVOLJSTVO RADNIKA Poduzetnica iz Zagreba uvodi nesvakidašnji poslovni potez. Podržavate li?

- I u principu vidite svega; od toga da vas prevare, ne ispune ono što ste dogovorili, što vam je obećano, ali, velim opet, glavni problem našeg turizma je potplaćenost radne snage. Traži se od vas da radite jako puno, a plaćeni ste jako malo - rekao je Čanić.

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

  • vidum:

    S odlaskom svakog Hrvata, HDZ-u popularnost raste.

  • Smity:

    I uopste niste skupi !

  • kedu:

    oko 2000 eura bruto!!!...odmijete porez, hranu, stanarinu, struju, vodu , telefon osiguranje, izlaz......ostane vam NISTA!!!!!...bolje je parazitirati i voliti Hrvatsku ,Tudjmana i visiti u crkvi