Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Zadru

U sklopu "Adventa u Zadru" treće natjecanje u pripremi bakalara

bakalar
Davor Višnjić/Pixsell
24.12.2009.
u 11:17

Deset se kuhara iz zadarskih konoba i restorana natjecalo u pripremanju predjela i glavnog jela od bakalara, a sve delicije kao i pića mogli su kušati svi Zadrani koji su se jutros našli na Kalelargi.

ZADAR - U sklopu manifestacije "Advent u Zadru" na zadarskoj Kalelargi priređeno je mnoštvo događaja koji su izmamili mnoge građane na Poluotok. Ispred "Callegra" je organizirano 3. natjecanje u priremi bakalara "Bakalar na Badnji" u kojem se natjecalo deset zadarskih konoba i restorana.

Ocjenjivački sud sastavljen od pet članova i poznavatelja kulinarske baštine Zadra ocjenjivao je predjela i glavna jela od bakalara pripremljena po receptima iz njihovih konoba i restorana, a sve delicije kao i vina vinarije Bibich te sokove i kultni Maraschino zadarske Maraske mogli su kušati i mnogobrojni Zadrani koji su se jutros našli na Kalelargi.

Manifestaciju je svečano otvorio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji je kazao da bakalar nije samo obično jelo nego način dalmatinskog življenja.
Osim natjecanja u pripremi bakalara na Forumu se održala i predstava "Žive jasle", na Forum je stigao i Djed Mraz, a u "Callegru" je nastupila klapa Ardura.
U Domu za odrasle osobe "sv. Frane" održala se i humanitarna akcija "100 božićnih ručkova".

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
11:39 24.12.2009.

Jel mi može netko odgovriti od kad je \"bakalar\" dio hrvatske kulture?

DU
Deleted user
00:51 25.12.2009.

Bakalar za južnjački Božić Kad je Mlečanin Querini 1432. pred norveškom obalom doživio brodolom, vratio se o Božiću u Mletke s tovarom soljenog bakalara. Iz Veneciju u Dalmaciju, znaci vec više od 500 god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije