Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sir u G. Polju

U sirevima uživalo tisuću ljudi, izlagačima dali vjetar u leđa

'Podravina-bilogora, 22.11.2010. Grubisno Polje Posjetitelji su rado kusali i kupovali sireve Michael Palijan / VLM                         '
'Michael Palijan / VLM'
23.11.2010.
u 08:45

Dok su drugi gradovi od priredbi takve vrste očito digli ruke, ova je imala 11 % više izlagača nego lani - 116 iz cijele Hrvatske, među kojima 35 proizvođača sira i proizvoda od mlijeka

Dok su Bjelovar i Križevci ove godine odustali od svojih smotri sira, čini se kako grubišnopoljski vlastodršci nisu pogriješili kada su protekloga tjedna ipak organizirali 8. gospodarski sajam – sajam sira. Naime, na sajmu koji je stajao oko 200 tisuća kuna, od čega su polovicu osigurali sponzori, okupilo se 116 izlagača iz cijele Hrvatske, 11 posto više nego prošle godine, među kojima 35 izlagača sira i proizvoda od mlijeka, a sajam je posjetilo oko tisuću ljudi.

Isplativ dolazak s Krka

Dodatni pečat dala je svojim dolaskom premijerka Jadranka Kosor, koja je otvarajući sajam naglasila da su svi vrijedni i marljivi ljudi koji se bore s teškoćama, ali imaju rezultate, potvrdili da se polako izlazi iz krize. Da je sajam, unatoč teškim vremenima, ipak potreban kao mjesto stjecanja poslovnih kontakta i poboljšanja plasmana proizvoda posvjedočila je Vesna Mrakovčić s Krka, koja dolazi više godina.

– Sama prodaja na sajmu nije toliko važna, koliko nastup koji naknadno uvijek donese nešto dobro – kaže V. Mrakovčić.

No, osim samog predstavljanja na sajmu dodatan dobar poticaj daljnjoj prodaji i poslovanju daju i sajamske medalje.

Zlatnih medalja najviše

Među ukupno 91 uzorkom proizvoda od mlijeka prijavljenim na ocjenjivanje, stručnjaci zagrebačke Agronomije dodijelili su 15 brončanih, 20 srebrnih, 21 zlatnu medalju. Tri titule šampiona sajma otišle su u ruke OPG-a Juranić iz Velikoga Trojstva nedaleko od Bjelovara za dimljeni kvargl sa češnjakom, OPG-a Jareš iz Donjih Sređana nedaleko od Daruvara za slatko vrhnje i Livaču d.o.o. iz Zagreba za originalni sir trapist. Đurđica Juranić iz OPG-a Juranić, potvrđujući kako situacija nije sjajna, kaže da rezultata i mjesta na tržištu ipak ima, no isključivo uz uloženu veliku odgovornost, rad i kvalitetu.

Uza stručna predavanja bogati popratni program privukao je posjetitelje koji su s ulaznicom od 10 kuna za oba sajamska dana mogli pratiti folklorne skupine, kušati delicije nacionalnih manjina te gastronomsku ponudu Biograda – kao grada partnera.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije