Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši šef Podravke izlazi iz politike?

U SDP-u računaju na Mršića, ali on želi u biznis

Zvonimir Mršić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/3
02.03.2017.
u 19:45

Mršić je najbolji kandidat SDP-a za budućeg premijera, kaže izvor iz SDP-a i dodaje da Mršić ima političkih ambicija, ali on to opovrgava

Ni tjedan dana od kada je istekao mandat Zvonimiru Mršiću na mjestu predsjednika uprave Podravke te imenovana nova uprava, Mršiću stižu ponude iz drugih tvrtki. Potvrdio nam je da je neke pozive imao, a za konkretnije razgovore još nije bilo vremena.

Pita li ga se hoće li odabrati u daljnjoj karijeri biznis ili politiku, trenutačno, kaže, odluka vuče na stranu biznisa. Vremena za sada nije imao puno, obavljao je zadnje obveze prema Podravki, imao dva razgovora sa svojim nasljednikom Marinom Pucarom...

Kandidat za župana?

No, u vrhu SDP-a računaju da će imati važnu ulogu u stranci, iako ne otkrivaju koju, pri čemu ga nipošto ne doživljavaju kao prijetnju Davoru Bernardiću. Mršić u ovom trenutku nije ni u Predsjedništvu ni u Glavnom odboru stranke, nije u Saboru i jedino što bi mu stranka mogla ponuditi u budućnosti jest mjesto u nekom od savjeta koji se planiraju oformiti. Neki iz Predsjedništva kažu i da bi bilo dobro da se Mršić, ako ima političkih ambicija, uključi već sada u utrku na lokalnim izborima.

S obzirom na to da je Mišel Jakšić kandidat za gradonačelnika Koprivnice, neki u vodstvu SDP-a mišljenja su da bi Mršić bio idealan kandidat za župana. – To govore oni koji ga žele diskreditirati i eliminirati iz stranačkog života. Mršić je najbolji kandidat SDP-a za budućeg prvog čovjeka države, premijera – kaže naš izvor iz SDP-a i dodaje da po njegovim saznanjima Mršić i te kako ima političkih ambicija. No, Mršić opovrgava sve što mu u stranci predviđaju.

– Neću se kandidirati na lokalnim izborima niti sam zainteresiran raditi u tvrtkama u kojima država ima utjecaj, cilj mi je samo rad u tvrtkama koje su na tržištu kapitala – rekao nam je Mršić.

Podravka najefikasnija

Mršić ističe da mu je cilj raditi tamo gdje će se rezultati cijeniti. Podravka je u vrijeme njegova mandata pokazala najveću efikasnost među domaćim tvrtkama. Pa, kako kaže, iako je politički došao i politički odlazi, državi bi mjerilo za moguće smjene morali postati rezultati poslovanja, a ne politika.

O gospodarstvu i Podravki razgovarao je u utorak sa šefom stranke te su zaključili da u prethodnih pet godina osim njega nitko drugi u upravi i među izvršnim direktorima nije bio stranački, a sada je situacija drukčija.

>> Marićevu bratu od HŽ-a u siječnju otpremnina, u veljači posao u upravi

Komentara 3

Avatar juricamesko
juricamesko
20:04 02.03.2017.

pa nije Mrsic Milanovic da ga nitko nece zeljeti zaposliti pa da mu treba uhljebnistvo kroz Sdp.

NE
Neo001
20:34 02.03.2017.

Da institucije rade svoj posao Mršić bi več bio u istražnom zatvoru.

Avatar juricamesko
juricamesko
20:02 02.03.2017.

zna Mrsic da u iducih desetak godina nama srece u suradnji sa Sdp i da se Sdp sa ovakvim kadrom nikada nece niti pribliziti vlasti.zato ce svoj ugled radije izloziti trzistu i vjerovatno naci dobro placeni posao uz mnogo rada ali manje brige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije