Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u BiH

U Sarajevu prosvjednici blokirali ulicu ispred Predsjedništva BiH!

Sarajevo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.02.2014.
u 15:28

- Koliko god su krivi naši političari, za ovo je kriva i EU i cijela međunarodna zajednica - rekla je prosvjednica Nezija Hodžić.

Prosvjednici u Sarajevu su danas blokirali cestu ispred Predsjedništva BiH, piše Klix.

Kod zgrade Predsjedništva okupilo se stotinjak najupornijih demonstranata, a to su uglavnom obespravljeni radnici različitih uništenih sarajevskih tvrtki. Dok cestovni promet blokiraju, prosvjednici puštaju tramvaje da prolaze.

Radnici Francuske pekare su demonstrantima dijelili kruh i tople napitke. Kao osnovne probleme BiH prosvjednici ističu ekonomiju, vrlo malo radnih mjesta, nepoštivanje radničkih prava i lošu socijalnu zaštitu.

Prosvjedi i po drugim gradovima

- Koliko god su krivi naši političari, za ovo je kriva i EU i cijela međunarodna zajednica - rekla je prosvjednica Nezija Hodžić koja smatra da se niti Europa nije potrudila oko BiH. - Žao nam je mladih ljudi koji nemaju ništa u ovoj državi. Oni nemaju pravo na posao, na liječenje ili bilo što drugo - kazala je Hodžić.

Drugi plenum građana i građanki bit će danas u popodnevnim satima održan u Domu mladih na Skenderiji. Prosvjeduje se danas i u drugim gradovima u BiH, a čini se da su zastupnici Skupštine Tuzlanskog kantona dijelom poslušali narod jer su jednoglasno ukinuli naknadu na plaću nakon prestanka mandata.

Ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona danas se okupilo oko 20 građana, a predstavnici Plenuma građana Tuzle će kolegiju Skupštine Tuzlanskog kantona predati svoje zahtjeve. U Orašju se u podne u središnjeg gradskom parku okupilo tridesetak demonstranata, piše Dnevni Avaz. Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici se okupilo stotinjak građana koji tvrde da ih političari "već 20 godina" ugnjetavaju i traže da im vrate "dostojanstvo i čast". U Čeliću ispred općinske zgrade prosvjeduje oko 150 građana, a prosvjeduje se i u Konjicu.

>>Skup podrške BiH u Zagrebu završio uhićenjima

>>Prosvjednik u Sarajevu: Ostavio sam djecu kod kuće, spreman sam ovdje poginuti

Komentara 2

Avatar RoSSerb
RoSSerb
17:00 14.02.2014.

moš misliti........ajmo štenja, propalo vam proleće bošnjaci.. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije