Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedna šetnja

Skup podrške BiH u Zagrebu završio uhićenjima

Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
Autor
Mateja Šobak/VLM
13.02.2014.
u 20:37

Zbog vrijeđanja policijskih službenika dvije žene odvedene su u policijsku postaju

Pod parolom "Jedna zajednička klasa, jedna zajednička borba" večeras se na Cvjetnom trgu okupilo tristotinjak građana da bi podržali prosvjede u Bosni i Hercegovini.

Kako su istaknuli organizatori koji su se okupili u Facebook-grupi "Bosna je krenula, krenimo i mi – u prosvjede", situacija u Hrvatskoj jednaka je onoj u susjednoj zemlji i to se treba mijenjati. Prosvjednici su na Cvjetnom trgu poručili kako se "protiv političke destrukcije smije i mora govoriti, a borba radnika u BiH, borba je i Hrvata".

– U Bosni se ljudi bore za prava koja su u posljednja dva desetljeća izgubili, a mi ne smijemo okretati glavu – rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata, koji je također došao podržati prosvjed. Nakon Cvjetnog trga, prosvjednici su, vičući "Dolje vlade, dolje banke", "Svi na ulice" te "Revolucija, jedina solucija", krenuli prema USKOK-u i Ministarstvu financija gdje su zahtijevali da institucije "konačno počnu raditi svoj posao".

Prosvjednu šetnju, koju su Zagrepčani pratili sa svojih prozora i vrata zgrada, uz glazbu Dubioza kolektiva završili su na Trgu žrtava fašizma.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Narodu BiH došlo je do grla, to više ne može trpjeti. Klasna pitanja postala su važnija od etničkih – rekao je prosvjednik Hrvoje Jurić. Prosvjed, iako je uglavnom protekao u miru, ipak je završio dvama uhićenjima.

Zbog vrijeđanja policijskih službenika dvije žene odvedene su u policijsku postaju.

>> Prosvjednik u Sarajevu: Ostavio sam djecu kod kuće, spreman sam ovdje poginuti

Komentara 102

KR
kristov
20:59 13.02.2014.

Nikakva solidarnost ne dolazi u obzir, naročito ne sa muslimanskim proljećem ili ljiljanom. Mi smo im pomagali u ratu, a oni se okrenuli protiv nas. Jednako i ova stvar nije bezazlena i držim se one narodne, "koga zmija ugrize i gušterice se boji". Oni su nas proglašavali agresorom, a mi smo ih spasili, najeli, liječili, naoružali, oni sve ovo rade kako bi dokinuli i ono malo prava koliko je Hrvatima tamo ostalo, laž je da je to samo pobuna praznih trbuha! To je povijesna kolijevka hrvatskog naroda i mi ne ćemo ostati nijemi promatrači.

DU
Deleted user
21:45 13.02.2014.

Da postoji kritična masa zaista egzistencijalno ugroženih Hrvata, već bi davno imali "proljeće", bilo to dobro ili loše.

RU
rubix
20:51 13.02.2014.

300 ljudi?!? Pa koga vi novinari farbate? Pa dajte pogledajte slike i naučite brojati. Na slikama nema ni 50 ljudi!!! A ove 'prosvjede' svake godine vodi ista skupina anarhista sa potpuno istim plakatima. Već su dosadili i Bogu i vragu...u... Dovoljno je vidjeti među 'prosvjednicima' anarhiste i filozofe tipa Kapović i Jurić i svima je sve jasno. Šaćica profesorčića uhljebljnih na sveučilištima fantazira o socijalizmu i radničkom samoupravljanju. I onda se čude što im nitko ne dolazi na 'prosvjede'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije