Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

U Salzburgu pronađene dvije Papinske povelje nestale iz Dubrovnika

U izvješću također stoji da je voditelj Arhiva Nadbiskupije Salzburg Thomas Mitterecker izrazio veliku spremnost na suradnju.
25. veljače 2021. u 22:54 3 komentara 2279 prikaza
Foto: Hrvatsko veleposlanstvo u Beču
Pogledajte galeriju 1/4

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču izvijestilo je danas navečer da je hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić posjetio Arhiv Nadbiskupije Salzburg gdje je zajedno s voditeljem navedenog Arhiva Thomasom Mittereckerom i kancelarkom nadbiskupskog Ordinarijata Elisabeth Kandler-Mayer razmotrio mogućnost povratka u Hrvatsku dvije Papinske povelje iz 12. i 13. stoljeća, koje su na neutvrđeni način nestale iz Državnog arhiva u Dubrovniku.

Nije dobrodošao Bauk o zabrani u Imotskom: Za vlasnika imam četiri savjeta

Isti izvor navodi da su Povelje pronađene u Salzburgu preko europskog virtualnog arhiva Monasterium.

1 / 4

U izvješću također stoji da je voditelj Arhiva Nadbiskupije Salzburg Thomas Mitterecker izrazio veliku spremnost na suradnju. Ujedno je iskoristio priliku da veleposlanika Glunčića upozna s radom Arhiva te ga je proveo impresivnim prostorijama i pokazao mu neke od najzanimljivijih primjeraka arhivske građe, pohranjene u salzburškom Nadbiskupskom arhivu. 

I što na kraju reći nego nadajmo se da će uskoro dvije Papinske povelje iz riznice dubrovačke povijesti ponovo se vratiti u Hrvatsku. 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • reborn:

    U koje su to vrijeme na neutvrđeni način nestale iz Dubrovnika? Da li je to novija "neutvrđena okolnost" ili nešto iz vremena Dubrovačke Republike?

  • Avatar Oneill
    Oneill:

    Da i danas nas svi ignoriraju iskorištavaju mrze a zašto zato što smo pametniji od njih njihove aroganciije pa kad nešto napravimo pitaju se e kako vi to znate na ovaj odgovor sve se zna a oni keadu li ca kradu.