Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIZNICA PROŠLOSTI

U Salzburgu pronađene dvije Papinske povelje nestale iz Dubrovnika

Foto: Hrvatsko veleposlanstvo u Beču
1/4
25.02.2021.
u 22:54

U izvješću također stoji da je voditelj Arhiva Nadbiskupije Salzburg Thomas Mitterecker izrazio veliku spremnost na suradnju.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču izvijestilo je danas navečer da je hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić posjetio Arhiv Nadbiskupije Salzburg gdje je zajedno s voditeljem navedenog Arhiva Thomasom Mittereckerom i kancelarkom nadbiskupskog Ordinarijata Elisabeth Kandler-Mayer razmotrio mogućnost povratka u Hrvatsku dvije Papinske povelje iz 12. i 13. stoljeća, koje su na neutvrđeni način nestale iz Državnog arhiva u Dubrovniku.

Isti izvor navodi da su Povelje pronađene u Salzburgu preko europskog virtualnog arhiva Monasterium.

1/4

U izvješću također stoji da je voditelj Arhiva Nadbiskupije Salzburg Thomas Mitterecker izrazio veliku spremnost na suradnju. Ujedno je iskoristio priliku da veleposlanika Glunčića upozna s radom Arhiva te ga je proveo impresivnim prostorijama i pokazao mu neke od najzanimljivijih primjeraka arhivske građe, pohranjene u salzburškom Nadbiskupskom arhivu. 

I što na kraju reći nego nadajmo se da će uskoro dvije Papinske povelje iz riznice dubrovačke povijesti ponovo se vratiti u Hrvatsku. 

Komentara 3

RE
reborn
13:00 26.02.2021.

U koje su to vrijeme na neutvrđeni način nestale iz Dubrovnika? Da li je to novija "neutvrđena okolnost" ili nešto iz vremena Dubrovačke Republike?

Avatar Oneill
Oneill
14:30 26.02.2021.

Da i danas nas svi ignoriraju iskorištavaju mrze a zašto zato što smo pametniji od njih njihove aroganciije pa kad nešto napravimo pitaju se e kako vi to znate na ovaj odgovor sve se zna a oni keadu li ca kradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije