Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba po premijeru

U Saboru opet žestoko: 'Ovo je dislex Perković'

Saborska rasprava (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
25.09.2013.
u 11:35

– Premijer nije odgovorio ni na jedno naše pitanje nego nas je još prozvao da mu nismo dali nijedan prijedlog kako da Vlada radi. Imamo mi prijedlog, neka Vlada podnese ostavku – rekao je Vukšić.

Nakon što je predsjednik Sabora Josip Leko na početku današnje sjednice čestitao 70. obljetnicu sjedinjenja Istre, Rijeke, Zadra i otoka s Hrvatskom, naglasivši pritom da su tada udareni temelji moderne hrvatske države, zastupnici su zatražili stanku  zbog kontradiktornih informacija o "lex Perković". U raspravi nakon pauze nisu štedjeli premijera ni vladajuće.

HDZ-ov Davorin Mlakar pozvao je Leku da odmah u dnevni red uvrsti njihov prijedlog o stavljanju van snage "lex Perković" te da ga se odmah raspravi i izglasa kako bi se Hrvatska vratila na pozicije dogovorene 2010. i tako smanjila štete koje su nastale zbog politike Vlade. Taj novi prijedlog HDZ je uputio u proceduru pojačan s potpisima 53 zastupnika.

Vukšić poručio Milanoviću: Pod s Hrvatskom brišete upravo vi

I laburist Branko Vukšić iskoristio je priliku još jednom kritizirati vladajuće zbog novog Poslovnika jer smatraju da je izglasan da zaštiti premijera.

– Da nema akta o zaštiti lika i djela Zorana Milanovića, mogli smo dio problema riješiti jučer. Ali premijer nije odgovorio ni na jedno naše pitanje nego nas je još prozvao da mu nismo dali nijedan prijedlog kako da Vlada radi. Imamo mi prijedlog, neka Vlada podnese ostavku – rekao je Vukšić.

Licemjerjem na n-tu potenciju nazvao je tvrdnje da "lex Perković" brani dignitet i suverenitet Hrvatske te je dodao da je premijer jučer dezinformirao javnost izjavom da "lex Perković" štiti branitelje.

– Branitelje se štiti tako da ne odlaze u dužničko ropstvo. Pod s Hrvatskom brišete upravo vi i vi ste nas doveli u ptičji rezervat – poručio je Milanoviću.

Grubišić: Ovo je dislex Perković

HDSSB-ov Boro Grubišić smatra da je spornim zakonom došlo do tihog izjednačavanja branitelja i udbaša.

– Ovo je dislex Perković. Dislex je poremećaj učenja, čitanja i sricanja, a netko ovdje nije dobro čitao poglavlje 23. i uhidbeni nalog pa je tri dana prije ulaska u EU mijenjao zakon. Sada je dislex, a uskoro će biti ex, jer će biti skinut s dnevnog reda – rekao je Grubišić.

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor ponovila je kako je njen klub u proceduru već uputio izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji o kaznenim stvarima s članicama EU s odredbom da se ukinu promjene koje su donesene tri dana prije ulaska u EU i zbog kojih je nastao spor s Europskom komisijom.

Kajin: Treba suditi i ubojicama sindikalaca iz '90-ih

U obranu vladajućih ustao je nezavisni zastupnik Damir Kajin koji je rekao da treba promijeniti Ustav ako se želi suditi udbašima.

– Treba procesuirati udbaše, ali i one koji su ubijali jugoslavenske ambasadore, i one koji su '90-ih ubijali sindikalne lidere, obitelj Zec... – rekao je Kajin aludirajući na neriješene slučajeve napada na sindikaliste HŽ-a ranih '90-ih, od kojih je najpoznatije ubojstvo tadašnjeg šefa sindikata Milana Krivokuće.

Kajin je dodao da je HDZ uspio okrenuti tezu pa tvrdi da Milanović štiti udbaše, a da su to zapravo činili Franjo Tuđman i Gojko Šušak.

– Zašto niste tada tražili izručenje – pitao je HDZ-ovce Kajin.

>> Milanović o 'lex Perković': Ne štitimo zločince i kriminalce!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije