Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misija sabor

U Sabor htjeli TV voditelji, glumica i bivši atletičar

davor dretar drelle
Foto: Marko Prpić/Pixsell
10.11.2015.
u 17:30

Najtragičniji su kandidati ovih izbora Hrvoje Bota, Branko Levar, Vlasta Flanjek i Veljko Mrazovac – nisu dobili nijedan glas • Neki kandidati su otprije u sukobu s pravosuđem

“Ne znam kako se zove, ali znam da je trebala procvjetati u proljeće, ne sada”, napisao je u nedjelju oko podneva laburist Dragutin Lesar. Objavio je baš na Facebooku fotografije šumarka i selfi ispred juke, biljke čija ga je rascvjetanost toliko iznenadila. Izborna nedjelja za Lesara bila je opuštajuća. Ujutro je glasao, uz napomenu da je to ustavno pravo, ali ne i obveza, pa mu idu na živce svi koji tvrde drukčije.

Anonimci u iluziji

Rezultat Mosta nije komentirao. A prije četiri godine, na parlamentarnim izborima 2011., Lesarovi laburisti bili su također veliko iznenađenje. Doduše, ni blizu Mostu. Njegova Stranka rada – Hrvatski laburisti osvojila je šest mandata. Najavljivali su laburiste kao nove igrače u političkoj areni, alternativu za one koji se ne žele okrenuti ni posve lijevo ni posve desno. Kako su završili, poznato je.

Lesar je odlučio da se više neće kandidirati, a to je sredinom ove godine i najavio. Od poznatijih političara pokušali su, ali nisu uspjeli, u Sabor ući zelena Mirela Holy, Slavko Linić, Jadranka Kosor... No, na listama su se našle i stotine anonimnih osoba koje su barem nakratko živjele u iluziji da ih na Markovu trgu čeka udoban stolac, saborska plaća i jeftini gableci.

Među najtragičnijim su likovima možda Hrvoje Bota, Branko Levar i Vlasta Flanjek, kandidati Pokreta zajedno, te Veljko Mrazovac iz Socijalističke radničke partije, koji nisu uspjeli dobiti ni jedan jedini glas. Nisu ni sami vjerovali u sebe, reći će netko. No, oni su možda glasali u drugim izbornim jedinicama, pa nisu imali prilike preferencijalno zaokružiti svoje ime. A što je s njihovom rodbinom, prijateljima?

Među kandidatima su bile i nešto viđenije face.Kiksali u rodnim mjestimaSaborske klupe nisu bile suđene ni radijskom i TV voditelju Davoru Dretaru Dreletu, kojeg je na listu u III. izbornoj jedinici stavio Milan Bandić 365. Kandidirao se i gospar Đelo Jusić, glumica Marija Sekelez... U Sabor je, zajedno sa suprugom i majkom, pokušao utrčati i bivši državni prvak u atletici Željko Knapić, koji se godinama sudi jer misli da mu je nezakonito oduzeto zemljište na otoku Šipanu.

Zbog čega se i vezao lancima ispred pravosudnih institucija. U svom selu Pribislavcu osvojio je tek 1,48 posto glasova, pa mu je propala prilika da i u Saboru progovori o sumnjivim malverzacijama sa zemljištem. Kao i pojedincima, maštanja su se rasplinula i malim regionalnim strankama, poput Međimurskog demokratskog saveza, koji je u III. izbornoj jedinici osvojio samo 0,37 posto glasova.     

>> Božo Petrov: Jeftinije je napraviti nove izbore nego trpjeti još jednu nesposobnu vladu četiri godine

Komentara 7

DA
darwil
19:23 10.11.2015.

Drele je inteligentan ali kad se našao na listi Bandić sve pada u vodu,stekao je mrzitelje.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
01:15 11.11.2015.

Nepotpune i manipulirajuce informacije kao i obicno.. Da bi VL bio imalo vjerodostojan, trebao je uz navedene osvojene mandate i/ili osvojene preferencijalne glasove navesti i postotak ljudi koji su glasovali. Ali to ne odgovara racunici spin-majstora i sibicara kojih je VL pun ko brod

VA
vabriga2
18:11 10.11.2015.

Ovaj na slici - "Drele" je inače diplomirani poilitolog a stjecajem okolnosti ga nazivate TV voditeljom jer nije nađao bolje radno mjesto. Naime u politici si zauzeli mjesta sa nekim drugim profesijama. Kao kada je pravnik na zaposlen kao portir...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije