Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaklad solidarnosti

"U rukama anđela" bit će djeca s posebnim potrebama

'varazdin/medjimurje, 17.03.2010., varazdin, udruga sunce iz ludbrega Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
17.03.2010.
u 17:00

Ludbreška udruga Sunce pripremit će 2010 pisanica i podijeliti ih na varaždinskom korzu

"U rukama anđela", naziv je nacionalnog projekta koji provodi Zaklada solidarnosti grada Varaždina s partnerima. U njemu će se u različitim aktivnostima prikupljati novac za plaćanje asistenata u nastavi koji su nužni djeci s posebnim potrebama. Osim toga, u sklopu projekta objašnjavat će se javnosti da je integracija u nastavi potrebna djeci s posebnim potrebama.

- Iako ta djeca imaju pravo na asistenta, država ih ne plaća, pa ćemo u sklopu ovoga projekta prikupiti novac. Osnovat ćemo u Varaždinu centar za edukaciju asistenata u nastavi - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok. Dodao je da u Hrvatskoj toga nema te da će Varaždin, koji prednjači u integraciji djece s posebnim potrebama u redovnu nastavu, uz infrastrukturne uvjete nastojati osigurati i pomoć djeci u svakodnevnim školskim obvezama. Varaždin već ima stručnjake, no treba još barem petnaest asistenata u nastavi. Osim Zaklade u projektu sudjeluju Rotary Club Varaždin i tvrtka Max Bögl-Zagorje-Tehnobeton. Prva akcija će biti u Veliku subotu na varaždinskom korzu, za koju će ludbreška udruga Sunce pripremiti 2010 pisanica, koje će podijeliti građanima. Pritom će se prikupljati dobrovoljni prilozi i dijeliti informativni materijali. Humanitarna akcija završava 3. lipnja u gradskoj sportskoj dvorani, velikim koncertom te call centrom u organizaciji Hrvatske radiotelevizije, koja je projekt prihvatila.

Zasad su od estradnih zvijezda svoj nastup potvrdili Gibonni i Feminem, a od sportaša prvi se uključio tenisač Marin Čilić, koji je snimio spot pozvavši sportaše da pomognu djeci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije