Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon poplava

U Račinovcima deset obitelji useljeno u kontejnere

kontejneri,Gunja
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
15.07.2014.
u 15:23

U novom naselju u Račinovcima na školskom igralištu je deset klimatiziranih stambenih kontejnera površine od po 13,5 četvornih metara i jedan sa sanitarnim čvorom.

- Ovo dakako nije trajno rješenje ali je bolje nego da spavate u kućama koje nisu za život. Nadamo se kako će dio kuća u Račinovcima već do Nove godine biti useljiv. Znam da vam je izuzetno teško, ali činimo sve kako bi vam koliko toliko olakšali sve ovo kroz što prolazite - rekla je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u Račinovcima gdje je nazočila dodijeli ključeva desetorci stanara kontejnerskog naselja dodajući kako se ministarstvo odlučilo da, osim kupovine, određen broj kontejnera i unajmi te ih osim u Račinovce smjesti i u poplavama stradalo Rajevo Selo.

U novom naselju u Račinovcima na školskom igralištu je deset klimatiziranih stambenih kontejnera površine od po 13,5 četvornih metara i jedan sa sanitarnim čvorom. Ministrica Opačić je podsjetila da su naručili stotinjak kontejnera što bi trebalo biti dovoljno za stanovnike Račinovaca, Gunje i Rajeva Sela.

- Ljudi su dosta raseljeni i nismo mogli do svakoga doći, ali kako se vraćaju svojim domovima i mi im se približavamo s psihosocijalnim tretmanom. U Gunju smo smjestili dio Centra za socijalnu skrb i tamo rade psiholozi iz Vukovarsko-srijemske županije - rekla je ministrica Opačić i, odgovarajući na novinarsko pitanje kako se stradali žale da do mnogih ne dolazi pomoć, rekla da je njeno ministarstvo svu prikupljenu pomoć dostavilo središnjem skladištu Crvenog križa u Županji, ali kada su vidjeli da Crveni križ baš ne funkcionira kako bi trebalo, nakon što bi snimili potrebe stanovništva pomoć daju načelnicima koji su odgovorni za raspodjelu.

Načelnik općine Drenovci Jakša Šestić očekuje da bi u Račinovce uz sadašnjih deset, trebalo pristići još dvadesetak kontejnera, što bi bilo dovoljno za stradalnike ovog mjesta gdje živjet oko 750 stanovnika, a u poplavama je bilo potopljeno gotovo svih 430 obiteljskih kuća.

>>Pogledajte u čemu će stanovnici Gunje boraviti dok im ne obnove kuće

Komentara 1

DU
Deleted user
20:17 15.07.2014.

Oh, mogli sta barem novu fotografiju postaviti a ne ovu koju smo gledali kada ste prve kontejnere postavili u Gunji. Zar vam toliko puno znace ti jadni posavski sokci? Mozete li zamisliti vinkovacke jeseni bez ucesca sokaca iz Gunje, PP podgajaca, Racinovaca, Rajeva Sela. Toliko blago, rucno sivano ruho, tamburice, tambure i basovi,fina drvena kola taljige, bjeli lipicaneri.....http://www.youtube.com/watch?v=Sz7Aupp4GQ8

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije