Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Puli priveden krivotvoritelj eura

24.11.2008.
u 12:24

Zbog kaznenog djela krivotvorenja novca istražnom sucu priveden je Zoran Grba (44), državljanin BiH, izvijestila je policija navodeći inicijale osumnjičenog. Grba je uhićen 22. studenog u Solinu, zajedno s polubratom D. S. (31), kad je prikrivenom istražitelju pokušao prodati 600 krivotvorenih novčanica u apoenima po 100 eura, a s njim je bio i D. S., nakon čega su obojica prepraćeni u Pulu.

Nakon što ga je sudac ispitao, Grbi je određeno zadržavanje od 48 sati. Kod polubrata nije bilo dovoljno sumnje da se podnese kaznena prijava pa je ispitan kao svjedok. No, kao srodnik osumnjičenog iskoristio je pravnu mogućnost nesvjedočenja.

Akciju je u srpnju pokrenuo krim-sektor PU istarske u suradnji s PU splitsko-dalmatinskom, Županijskim državnim odvjetništvom u Puli i Općinskim državnim odvjetništvom u Pazinu. Još u lipnju na području Istre pronađeno je stotinjak krivotvorenih novčanica za koje se sumnja da ih je Grba stavio u optjecaj. Prije uhićenja istražitelju je u tri navrata prodao 214 novčanica po sto eura. Zaplijenjene krivotvorine dobre su kvalitete, izrađene tiskarskom tehnikom, a posebnost im je da oponašaju i UV-zaštitu.

- Sumnjamo da je porijeklo novca negdje na području BiH. Osumnjičeni je novac prodavao za trećinu nominalne vrijednosti, rekao je načelnik krim-sektora PU istarske Dragutin Cestar. U nastavku istrage nastojat će se točno utvrditi porijeklo novca te otkriti tko je još sudjelovao u krivotvorenju i preprodaji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije