Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi u kijevu
Povratak na članak

U prosvjedu ukrajinske oporbe ozlijeđen i Vitalij Kličko

Oporba smatra da se "regionalizacijom" ruskog jezika ugrožava suverenitet Ukrajine te kako Janukovič samo želi pridobiti glasače prije izbora u listopadu

Komentari 76

TT
The Time of Troubles 1612
12:57 04.07.2012.

Stotine prosvjednika, sad vidimo sto mogu napraviti stotinu prosvjednika kad imaju podrsku Britanije i Amerike. Isto tako smo vidjeli kako 100 tisuca ne mogu napraviti nista u drugim zemljama, kao Grcka, kad nemaju podrsku Gosodara Kaosa ili Britanije i Amerike.

VL
WA
wahr
13:09 04.07.2012.

Za Ukrajince i Ruse bi bilo najbolje da zivu kao Amerikanci i Kanadjani. Dva naroda u dvije drzave koji nece nikad dati trecemu da ih zarati. Dok god postoji i mala mogucnost da ce neki elementi u Ukrajini dati Britancima i Amerikancima vojne baze na svom teritoriju protiv Rusije, Rusija mora iskoristiti sva sredstva da to spreci.

VL
TH
thekurcula
13:10 04.07.2012.

Problem sa ukrajinskim jezikom kao službenim jezikom Ukrajine je taj što ukrajinski jezik uopšte nije dovoljno razvijen da bi se njime koristilo kao službenim (naročito u pismenoj formi) a i to što mlađe generacije uopšte ne znaju da se njime koriste nego isključivo ruskim, i to ne samo na istoku zemlje nego u celoj Ukrajini. Malo li je razloga da im ruski bude službeni?

VL
SP
spartak
13:14 04.07.2012.

The Time, dobro si to dijagnosticirao. Mediji su u rukama kapitala zapadnih bangstera i oni određuju što je "pravedno", što je "demokracija". Najnoviji primjer: Cameron kaže kako je pravo Brtitanije da zabrani dolazak Grka u VB ako Grčka izađe iz eurozone. zamisli samo da mi, recimo, zabranimo ulazak državljana neke zemlje u Hrvatsku. Pa digli bi graju do neba i zaprijetili svim mogućim sankcijama.

VL
WA
wahr
13:35 04.07.2012.

A kako bi reagirali anglo-saxoni kad bi mi Hrvati protestirali u Zagrebu zato jer Srbi mogu komentirati na forumima srpski i jos desetke stvari sto smo im morali dati kao ustupke [ Srbima ] pod pritiskom anglo-saxona a NE Rusa?

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
13:43 04.07.2012.

Hrvatska je dobila nezavisnost iz YU ratom. V.Srbi su to htijeli zaustaviti..danas smo im sve dali po zahtijevu Amerike. Ukrajina se odcijepila iz Sovjetske Unije bez rata. Rusi to nisu provali zaustaviti. Amerikanci ih nagovaraju na konflikt s Rusima to jest da ne daju Rusima ona prava sto Rusi daju drugim narodima po Rusiji.

VL
HE
Heli
15:59 04.07.2012.

Svaku sumnjivu smrt treba ispitati, bez obzira da li se radi o :katoliku, pravoslavcu ili muslimanu. To je jedino posten pristup.

VL
OB
-obrisani-
17:41 04.07.2012.

. Također smatraju da će službeni ukrajinski jezik koji će se i u službenim dokumentima u tim dijelovima zemlje moći zamijeniti ruskim potpuno istisnuti materinski jezik >>>> Ukrajinci, ni u kom slucaju ,ne smiju to dozvoliti

VL
KA
Kameni
19:52 04.07.2012.

canajisraM Ajde im ti pomozi? O kako smo zabrinuti samo neka je protiv Rusa, a ovaj glavonja ce dobiti po toj tintari velikoj kad tad, i on je neki prosvjednik.

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
19:59 04.07.2012.

04.07.2012. u 17:41h canajisraM je napisao/la: Tebe je nahuskao clanak na Ruse a ti kao glavoc ugrabio udicu.

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
20:03 04.07.2012.

..... Janukovič samo želi pridobiti glasače prije izbora u listopadu..... pa zar to ne radi svaki americki predsjednik? Zar to nije demokracija...ako jedne pridobije postoji opasnost da ce druge izgubiti. Ako ne postoji da ce na drugom kraju izgubiti glasace onda je sve super...dakle sve je doslo iz britansko-americke kuhinje da ih stotinu ljudi zavadi... Nece uspiti...samo u Rusiji ima 5 miljuna Ukrajinaca koji ujutro mogu biti Rusi a poslijepodne Ukrajinci.

VL
OB
-obrisani-
20:09 04.07.2012.

u 19:59h Robert Bartini Rijecanin je napisao/la:************** >>> Meni su Rusi i Ukrajinci jednako dragi . Nemam razloga biti pristran

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
20:16 04.07.2012.

Po ovom zakonu ukrajinski je samo sluzbeni jezik za Ukrajinu. Regije dobijaju dvojezicnost. Na ovaj nacin ce se afirmirati 23 jezika! Bugarski postaje isto sluzbeni u nekim regijama. Europska Unija je isto bila iza ovog zakona U Juznoj Africi je 11 sluzbenih jezika ...pa nitko ne huska narod na rat.

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
20:22 04.07.2012.

Ruski i Ukrajinci zivu u dvije priznate suverene drzave. Ipak vecina Ukrajinaca i Rusa su krscani, pravoslavci, koriste isto pismo a jezik im je jako slican. Razisli su se bez rata. Rusi i Ukrajinci mogu olako prelaziti iz jedne grupe u drugu. Pogledajmo kanadu. Kad bi neka strana sila pokusavala uci u Kanadu recimo Kina pa staviti veliki klin izmedju americke i kanadske nacije pa cak instalirati vojne baze, vojne luke i zapoceti hladni rat izmedju njih...USA bi iskoristili sva raspoloziva sredstva da se to ne ostvari.

VL
DU
Deleted user
20:24 04.07.2012.

04.07.2012. u 17:41h canajisraM je napisao/la: ----- Ovo o "materinjem jeziku" je novinar krivo (tendeciozno) napisao. U tom dijelu Ukrajine materinji jezik jest ruski i samo je stvar legalizacije tog jezika kao "regionalnog". Otprilike kao što kod nas to već dulje egzistira bez ikakvih problema u Istri.

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
20:36 04.07.2012.

Octopus-dobro si napisao, tek nadopuna. Da, u Istri je pored hrvatskog i talijanski sluzbeni i nitko nece radi toga praviti konflikt. U nekim krajevima Austrije je hrvatski U nekim regijama Italije je njemacki ili austrijski i u mnogim regijama Rusije je isto sluzbeni domaci jezik kao u Tatarstanu. U Juznoj Africi u Zululand je Zulu...itd Gospodari Kaosa - Britanija i Amerika huskaju narode na netrpljivost i sukob... Svijet i EU ide u tom pravcu da se dade svakom narodu pravo na jezik. Otkud sad najednom frka?

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
20:47 04.07.2012.

Marsijanac Meni su isto Ukrajinci i Rusi jednako dragi.....ali u ovom svemu odluka ukrajinske vlade je za pozdraviti. Ukrajinska vlada je napravila mudru i pravilnu odluku. Ako Ukrajina zeli biti dio Europe i svjetske zajednice nije bilo drugog izbora. I sad sto hoce stotinu demonstranata? ovo je zavrsen cin. Imaju izbore.

VL
UK
UKUSA
20:41 04.07.2012.

Ispada po tumacenju nekih svaka etnicka skupina ima pravo na svoj jezik jedino Rusi ne bi imali pravo. Malo morgen. Cak ima jedna republika u Rusiji koja ima sluzbeni jezik Yudish dakle zidovski.

VL
OB
-obrisani-
20:44 04.07.2012.

u 20:24h octopus je napisao/la: 04.07.2012. u 17:41h canajisraM je napisao/la: ----- Ovo o "materinjem jeziku" je novinar krivo (tendeciozno) napisao. U tom dijelu Ukrajine materinji jezik jest ruski i samo je stvar legalizacije tog jezika kao "regionalnog". Otprilike kao što kod nas to već dulje egzistira bez ikakvih problema u Istri. >>> U Ukrajini jedni SLUZBENI jezik MORA BITI ukrajinski a ti privatno govori i svahili ako ti je drago Sto se tice ,Istre,Dalmacije ,Zagorja i ikavice , sve su to HRVATSKA narjecja a ne strani jezici . Ne mjesaj kruske i jabuke

VL
RB
Robert Bartini Rijecanin
21:13 04.07.2012.

Marsi Primjeni ti tu logiku u Iran...pa ce se raspasti na dvadeset dijelova

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.