Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalni stožer prihvatio dio prijedloga

U Primorsko-goranskoj županiji od četvrtka na snazi nove mjere

Građani Rijeke na dan najvećeg broja oboljelih nose zaštitne maske i posjećuju terase kafića
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
17.11.2020.
u 15:55

Izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije bit će obustavljene amaterske kulturno-umjetničke izvedbe i programi

Nacionalni stožer prihvatio je veći dio prijedloga Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije za uvođenje dodatnih nužnih epidemioloških mjera, pa će u toj županiji biti zabranjeno održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 30 osoba na jednom mjestu.

Mjere stupaju na snagu 19. studenog i traju do 4. prosinca.

Izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije bit će obustavljene amaterske kulturno-umjetničke izvedbe i programi, a svi ugostiteljski objekti ulazu jasno moraju istaknuti obavijest o najvećem istovremenom mogućem broju gostiju.

Organizatori svih javnih događanja i okupljanja koja su dopuštena i vlasnici ugostiteljskih objekata obvezni su provoditi pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera. Preporučuje se da na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama bude prisutno do najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih mjera i preporuka, kao i da se privatna okupljanja ne održavaju, a ako se održavaju -  da se ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva, uz fizičku distancu i sve mjere.

Poslodavcima kod kojih se obavlja rad u zatvorenom prostoru preporučuje se da osiguraju uvjete za održavanje fizičke distance od dva metra u svim smjerovima uvijek kada je to moguće i provjetravaju prostorije u kojima se radnici zadržavaju.

Zaposlenicima zdravstvenih ustanova, vrtića i škola te zaposlenicima socijalnih usluga preporučuje se da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba, a jedinicama lokalnih samouprava da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svojem vlasništvu za sve vrste okupljanja,

U odluci Nacionalnog stožera ne navodi se prijedlog županijskog stožera da se na Sveučilištu u Rijeci organizira „hibridni“ model nastave u kojem bi se predavanja u većim grupama provodila online, a da se praktična nastava i rad u manjim grupama provode uz primjenu epidemioloških mjera, iz čega proizlazi da taj prijedlog nije prihvaćen.

U Primorsko-goranskoj županiji od ranije su na snazi nužne epidemiološke mjere kao što je korištenje maski za lice u svim javnim zatvorenim prostorima i u javnom prijevozu, zabranjeni su posjeti korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, itd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije