Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ozbiljno kazneno djelo'

Ministar poslao poruku onima koji krivotvore propusnice: Za to se može u zatvor do pet godina

Konferencija Nacionalnog stozera civilne zastite 260320
Foto: POOL
1/3
27.03.2020.
u 09:39

To je djelo koje se, ovisno o težini, može sankcionirati od šest mjeseci do pet godina zatvora, a siguran sam da vam je jasno da se u ovakvoj situaciji neće izricati minimalne kazne, poručio je Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji Stožera Civilne zaštite RH potvrdio je kako je bilo slučajeva krivotvorenja propusnica za napuštanje mjesta prebivališta.  

– Policija me izvijestila da su dobili dojave da ima određenih sumnji na određene manipulacije propusnicama. Želim jasno poslati poruku svima koji to rade, to je vrlo ozbiljno kazneno djelo, krivotvorenje isprava, tu neće biti za takve nikakvog oprosta. To je djelo koje se, ovisno o težini, može sankcionirati od šest mjeseci do pet godina zatvora, a siguran sam da vam je jasno da se u ovakvoj situaciji neće izricati minimalne kazne – rekao je ministar. Kako bi stali na kraj tome, izrađuje se i posebna aplikacija za potvrde o napuštanju mjesta prebivališta.  

– Što se tih potvrda tiče, u suradnji i koordinaciji Ministarstva uprave izrađuje se aplikacija koja će smanjiti na minimum mogućnost manipulacije s izdavanjem potvrda, ali više o tome kad me ministar Malenica informira u kojoj je fazi, no mislim da je pri kraju izrada te aplikacije – kazao je ministar Božinović.

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
10:18 27.03.2020.

opet mozda, neobicno neodlucno. ali takvi su svi iz bivseg sustava....ne smiju nista reci dok ima caca (plenki) ne amenuje...pljuc

GE
gemist
10:21 27.03.2020.

Poštovani ministre,u redu je to što će te sankcionirati takve prekršaje,no mene zanima jedna drugo stvar u vezi propusnica,tj.za poljoprivredne radove van mjesta prebivališta.Osobno imam više zemlje na 3km od prebivališta od grada gdje živim,ali druga općina,neću kršiti zakon paa sam se malo raspitao.Znači imam vrt,voćnjak,vinograd koje održavam za vlastite potrebe,ne primam poticaje,nemam OPG,nisam u sustavu poljoprivrednika.U lokalnoj podružnici Ministarstva poljoprivrede su mi odgovorili da oni izdaju propusnice samo za one u registru koji stavljajaju proizvode na tržište,imaju OPG-e,za mene nisu ovlašteni pa su me uputili da kontaktiram lokalnu Civilnu zaštitu.Tamo su mi rekli,a zašto ovi prvi ne izdaju,a zato i zato jer mi kao Civilna zaštita izdajemo propusnice za hitne slučajeve,njegu,dostavu hrane itd.ono što i sam znam.Znači što sad,ko izdaje ili nitko?Čitao sam i drugdje komentare,daleko da sam jedini u HR ima nas tisuće,jedan u Splitu ima maslinik u drugoj općini,neko u Lici sadi krumpir drugdje,znači to nije obijest,bahatost,dosadno mi je doma itd.nego skrb o vlastitoj imovini i proizvodnja za sebe i potrebe obitelji,naravno uz adekvatnu zaštitu u skladu s aktualnim propisima,makar mi je najbliži susjed udaljen barem 50m,sigurniji sam za sebe i druge tamo nek doma.Znači ili bu netko ovlašten izdavao propusnice za takve slučajeve ili ćemo to upropastiti i kupovati takve stvari po trgovačkim centrima,ako ćemo uopće biti zaposleni i uz koju plaću.

VK
vknez
10:03 27.03.2020.

Znači to je teže djelo nego kad pijan zgaziš dvoje ljudi s autom...bye bye ljudska prava i demokracija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije