Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastički klub Petrinja

U potresu ostali bez dvorane, treniraju u šatoru, no unatoč svemu rasturili na PH u gimnastici

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
12.11.2021.
u 10:44

U klubu ističu kako se uspjehu uvijek nadaju i očekuju ga, no kako nisu mislili da je moguće ove godine postići ovakve rezultate

Iako su u potresu 29. prosinca ostali bez svoje dvorane i opreme, u Gimnastičkom klubu Petrinja nisu se predavali. Trenirali su i na temperaturama oko nule, no zahvaljujući dobrim ljudima i pomoći Saveza uspjeli su nabaviti opremu i sada treniraju u grijanom šatoru.

Sav njihov trud i volja nagrađeni su na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u gimnastici odakle su se Petrinjci u svoj porušeni grad vratili s 21 osvojenom medaljom. U klubu ističu kako se uspjehu uvijek nadaju i očekuju ga, no kako nisu mislili da je moguće ove godine postići ovakve rezultate.

„Drago nam je da smo uopće uspjeli doći do Osijeka. Godina nikad nije bila teža i zahtjevnija u svakom pogledu, a PH u Osijeku nikad nije bilo jače po kvaliteti ali i po broju sudionika. Potres je ostavio posljedicu na djecu, ali želja je veća nego ikad da se uspije. Djeca su to pokazala na treningu i na samom natjecanju. Nikad nismo imali jaču i složniju ekipu u klubu. I djeca su svjesna da medalje i dobar rezultat daje veću mogućnost za bržom obnovom dvorane , a to nam je svima cilj“, ističe glavna tajnica i trenerica kluba Gordana Žugaj Jambrović.

U Osijeku su osvojili 19 pojedinačnih i dvije ekipne medalje, a uz ekipu mlađih juniorki koja je prva u RH imaju i dvojicu seniorskih prvaka Krešimira Majdandžića i Augustina Plaveca dok će njihovim stopama sigurno uskoro i njihovi juniori, kadeti i  mlađi koji su u Osijeku osvajali prva mjesta također, poput Marka Kenđela, juniorskog prvaka Hrvatske u višeboju i Matiju Slanca koji je prvak u višeboju postao u kategoriji starijih dječaka. Neke od njihovih mlađih gimnastičarki poput Rite Ćosić vrhunski su talenti koje očekuje velika sportska karijera. Koliko je gimnastika intenzivna i ozbiljna, u Petrinji pokazuje činjenica da neki članovi imaju i po 30 sati treninga tjedno.

1/8

„Klub trenutačno broji više od 200 djece i članova u dobi od tri do 27 godina. Dolaze nam brojna djeca iz okolnih gradova, sela i općina jer postoje samo dva gimnastička kluba u cijeloj županiji. A kako je sisački Gimnastički klub u potresu također izgubio svoje dotadašnje prostore za trening i njima smo izašli u susret te i oni treniraju u 'našem' šatoru“, dodaje Gordana koja sa svojim suprugom i trenerom Željkom Jambrovićem vodi klub već 16 godina, od samog osnutka.

„I prije potresa smo dugi niz godina imali jako loše uvjete. I napokon smo prošle godine, uz pomoć Grada, napokon dobili svoju dvoranu i onda je došao taj potres koji ga je uništio", kazuje nam Željko koji radi kao profesor tjelesnog u OŠ Mečenčani, a zatim „odrađuje“ smjenu i u klubu.

„Od sredine ožujka smo se smjestili privremeno u šator, improviziranu dvoranu koju nam je osigurao Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski gimnastički savez. Uz pomoć donacije iz Nizozemske i njihove organizacije Sport for Children smo obnovili uništenu opremu, a u lipnju smo u sklopu Svjetskog kupa  i GD Žito Osijek dobili prekrasnu i vrijednu donaciju strunjača. Prostor je dovoljno velik, ali tu sada nastaju problemi grijanja koji kako dolazi zima postaje sve teži, ali to se i očekivalo. Do sada smo grijanje plaćali sami, dobili smo obećanje od grada da će uskočiti po tom pitanju jer je financijski neizdrživo jer se klub financira isključivo od  članarine", ističe Gordana Žugaj Jambrović koja napominje kako je sada pred njima nekoliko bitnih događaja.

U sportskom smislu ih iduće godine čeka juniorsko Europsko prvenstvo, ali sukladno ovim zadnjim uspjesima vrlo vjerojatno i  nastup njihovih članova na Svjetskom seniorskom prvenstvu i Svjetskim kupovima. U onom drugom smislu, to je težak rad na obnovi dvorane koje će koštati dva milijuna kuna, po elaboratu.

„Stara dvorana je u stanju daljnjeg propadanja i, nažalost, ne radi se ništa po tom pitanju. Mi kao klub nemamo sredstava za obnovom, ali se  ipak nadamo čudu i da bi neka 1. faza obnove ipak mogla čim prije krenuti. Trebamo veliku pomoć svih da bi se dvorana vratila u funkciju. Mi želje i volje imamo. Imamo i djecu koja jedva čekaju povratak u dvoranu", kazuje nam Gordana.

Za promjenu krovišta i zatvaranje istog im treba oko 300.000 kuna, i to im je najhitnije jer zima je pred vratima, a kako bi  spriječili daljnje propadanje dvorane to se mora napraviti čim prije.

VIDEO Kakva spačka! Pogledajte što su na Velesajmu učinili nepropisno parkiranom autu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije