Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šok u sibinju

U posljednji trenutak brzi putnički vlak izbjegao sudar s teretnim

'vlak 2'
''
24.10.2012.
u 10:05

Brzi vlak zaustavio se prije skretnice na kolosijek na kojem je u kolodvoru stajao teretni vlak i time je izbjegao sudar

Prije dva dana u Sibinju izbjegnut sudar teretnog i brzog putničkog vlaka koji je u tom trenutku prevozio putnike iz Zagreba u Vinkovce. Iako se brzi vlak 741 inače ne zaustavlja na kolodvoru u Sibinju, ovaj put to je bio prisiljen učiniti kako bi u 12.40 sati izbjegao sudar, javljaju iz HŽ-a. Naime, u tom je trenutku na kolosijeku u kolodvoru stajao teretni vlak, no brzi se zaustavio na vrijeme, odnosno prije skretnice na taj kolosijek te tako izbjegao udar.

Linija 741 tada je otkazana, a putnici su do Vinkovaca prevezeni sljedećim putničkim vlakom. Sav ostali željeznički promet odvijao se prema voznome redu.

Očevid su obavili policijski službenici i interno povjerenstvo HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza.

>>Muškarac preživio nalet putničkog vlaka u Branimirovoj ulici

Ključne riječi

Komentara 5

BL
bludog
11:51 24.10.2012.

nije mu se bio problem zaustaviti kad naš "brzi" vozi 40 km/h

SE
sestrićna
12:58 24.10.2012.

ako je ovaj brzi kakav je tek spori?

QW
qwas33333
16:12 24.10.2012.

zbog višegodišnjeg neulaganja u pruge na toj relaciji u zadnjih dvije godine je bilo nekoliko izlijetanja vlakova, sva sreća teretnih. također zbog zapuštene pruge vlakovi voze užasno sporo i ne možete se osloniti na njih iz razloga jer kašnjenje varira od nekoliko minuta do nekoliko sati. ukratko morate biti spremni da postoji mogućnost da ćete izgubiti i do pola dana za relacije od 100tinjak kilometara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije