Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policija provela racije u Zagrebu i V. Gorici: Uhićen vlasnik kluba zbog kršenja mjera

Policija prekontrolirala ukupno osam ugostiteljskih objekata i 165 osoba na istoku Zagreba i Velike Gorice
28. studenoga 2020. u 13:35 10 komentara 4091 prikaza
HAC-Skladgradnja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zagrebačka policija izvijestila je da su u noći s petka na subotu u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli racije u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, Dubrave i Velike Gorice.

Samo na Večernji TV-u Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema

- Tijekom provođenja akcije na Maksimiru, Maksimirska cesta, u ugostiteljskom objektu oko ponoći je zatečeno, legitimirano i provjereno ukupno 14 osoba. U službene prostorije dovedeno je šest osoba i to zbog posjedovanja manje količine različitih opojnih droga te zbog prekršaja po Zakonu o osobnoj iskaznici. Od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena, neistaknute upute o dozvoljenom broju osoba u tom objektu te nepostojanja propisanog razmaka između stolova i stolica, navodi se u prioćenju. 

VIDEO: Andrej Plenković o novčanim kaznama za nepridržavanje mjera: "Ako će se neki među nama ponašati bezobzirno i ugroziti druge, onda mi moramo posegnuti za mjerama koje će imati sankcije."

Policija navodi kako je u službene prostorije doveden je i 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta u sklopu kojeg posluje navedeni klub, a koji je tijekom postupanja odbio i oglušio se na zapovijedi policijskih službenika te su nad njim uporabljena sredstva prisile. Vlasnik kluba uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Širenje i prenošenje zarazne bolesti" iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

- Na području Dubrave provedene su tri racije, dvije u ugostiteljskim objektima te jedna na otvorenom prostoru, kojom prilikom je obuhvaćeno 46 osoba te je utvrđeno kako su se svi zatečeni pridržavali mjera Odluka Stožera Civilne zaštite. U jednom ugostiteljskom objektu utvrđen je prekršaj iz čl. 8 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (kockanje). Također, i na području Velike Gorice provedene su racije u 5 ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru čime je obuhvaćeno 105 osoba. U četiri ugostiteljska objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena, sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti iz čl. 9a protivno Odlukama Stožera civilne zaštite, a u drugom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom ugostiteljskom objektu - navodi policija. 

Krunoslav Capak RAVNATELJ HZJZ Capak objavio kolike će biti kazne za kršenje mjera

U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu), a za što su osobama izdana upozorenja.

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti