Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U pilećem fileu Perutnine Ptuj pronađena bakterija salmonele

Bakterija je pronađena nakon sanitarne inspekcije u objektu Perutnine Ptuj u Čakovcu kao i na farmama s kojih potječe meso
29. rujna 2011. u 15:31 6 komentara 161 prikaza
'za pokbih.....mostar.....unatoc smanjenju cijena od 30 posto piletina se ne prodaje......25102005.   snimio:zoran cubela   za tekst:brkiciva'
Foto: 'ZORAN CUBELA'

U svježem fileu pilećeg zabatka proizvođača Perutnine Ptuj pronađena je salmonela, zbog čega je iz maloprodaje povučen taj proizvod. Potvrđeno je to za Danas.hr u nadležnom ministarstvu.

Bakterija salmonele pronađena je u svježem fileu pilećeg zabatka u "jednom od odobrenih objekata za skladištenje u Republici Hrvatskoj ispitivanjima provedenim u okviru plana samokontrole (koji provode sami subjekti u poslovanju s hranom)".

– Zato je Perutnina Ptuj u skladu s odredbama Zakona o hrani povukla proizvode iz svojih maloprodajnih objekata. O tome su u sustavu HR RASFF obaviještene sanitarna i veterinarska inspekcija koje su provele službenu kontrolu u okviru svojih nadležnosti – priopćeno je iz ministarstva.

Bakterija je pronađena nakon sanitarne inspekcije u objektu Perutnine Ptuj u Čakovcu kao i na farmama s kojih potječe meso.

– Nadležna veterinarska inspekcija naredila je poduzimanje korektivnih mjera i u tijeku je utvrđivanje uzroka nezadovoljavajućeg rezultata dobivenog laboratorijskim ispitivanjem. Sanitarna inspekcija čeka rezultate službenih uzoraka, čija je analiza u tijeku u službenom laboratoriju – odgovori su u ministarstvu za Danas.hr.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Akademski slikar i mason Jadranko Ferko naslikao je svoj autoportret u masonskoj odjeći
KAKO IZGLEDA OBRED
Sve tajne hrvatskih masona: Rituali, simbolika, zavjeti šutnje, muško bratstvo
 • Pijanec:

  Nema ti to puno veze sa Slovenijom, to je meso domaceg podrijetla.

 • Oger:

  Jel\' netko ovdje od forumasa vidio kako se ti pilici uzgajaju? Znate li da su stari cetiri tjedna kad dodju u prodaju, a imaju po kilu i vise?

 • gegan:

  kako povukli kad sam danas kupio kg odmah vraćam