Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bakterija
Povratak na članak

U pilećem fileu Perutnine Ptuj pronađena bakterija salmonele

Bakterija je pronađena nakon sanitarne inspekcije u objektu Perutnine Ptuj u Čakovcu kao i na farmama s kojih potječe meso

Komentari 6

PI
Pijanec
16:15 29.09.2011.

Nema ti to puno veze sa Slovenijom, to je meso domaceg podrijetla.

VL
OG
Oger
19:32 29.09.2011.

Jel\' netko ovdje od forumasa vidio kako se ti pilici uzgajaju? Znate li da su stari cetiri tjedna kad dodju u prodaju, a imaju po kilu i vise?

VL
DU
Deleted user
16:00 29.09.2011.

kako povukli kad sam danas kupio kg odmah vraćam

VL
DR
drug
16:05 29.09.2011.

Zato se meso dobro termički obradi za svaki slučaj

VL
CH
chemica
16:36 29.09.2011.

Čini se da je sustav savršeno funkcionirao u ovom slučaju. Nego, što da Perutnina nije povukla meso i o tome obavijestila nadležne inspekcije? Popapali bismo ga, a da ne bismo znali što. Stoga, hvala gospodi iz Perutnine jer brinu zaa naše zdravlje kad već država to ne čini, a trebala bi. Moramo li baš i od ostalih proizvođača živežnih namirnica očekivati milost i vjerovati im da će povući svoje pokvarene proizvode? Zar baš mora tako biti? Možda je većina ljudi poštena, ali dovoljan je jedan proizvođač kojem je profit važniji od ljudskog zdravlja i eto epidemije bog te pitaj kakve sve ne boleštine.

VL
KR
krka
11:36 30.09.2011.

Hm, čudna li čuda. Kaj samo skladišta skladište meso od Perutnine? Vjerujem da njihovi postupci i standardi nisu lošiji i slabiji od Hrvatskih proizvođaća! I kad smo kod piletine, pileći suhomesnati proizvodi su im sa većim postotkom mesa od Hr. proizvođaća, naravno i malo skuplji radi sirovine. Nažalost, konzumenti ne čitaju sirovinski sastav i paze kaj je jeftinije. Ni ja osobno ne spavam na penezima ali uvijek radije kupujem manju količinu i kvalitetniji proizvod nego hrpu šunder robe od Brazilske piletine, puretine ili govedine. Da završim, nigdje nitko ne piše da je meso iz Brazila, već piše da je to Hr. proizvod....Gdje je tu inspekcija? Znate kaj?--to je hrpa kokošara koja se najavi mjesecima prije kontrole i kupiti se može za 2 štange poliko salame i par hrenovki.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.