Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medijski pokriva VL

U petak počinju uvodne priredbe 48. vinkovačkih jeseni

47. vinkovačke jeseni (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
04.09.2013.
u 11:35

Gradonačelnik Karlić pozvao je građane da se priključe u najveće kolo na svijetu koje će se igrati u Vinkovcima u nedjelju, zadnjeg dana 48. vinkovačkih jeseni, a istovremeno će se održavati u još nekoliko hrvatskih gradova.

Za nekoliko dana počinju 48. vinkovačke jeseni, pod pokroviteljstvom Večernjeg lista, a koje su ove godine posvećene Šokcima i Šokadiji pod geslom \"To smo što jesmo\". Na svečanom otvaranju kao i u drugim priredbama prikazat će se bogata povijest ovog kraja i bogatstvo Slavonije. Pokrovitelj ovogodišnjih Jeseni je predsjednik Republike, Ivo Josipović koji je potvrdio da će doći na otvaranje i proglasiti 48. vinkovačke jeseni otvorenima.

- Ponosni smo što se unatoč krizi, Vinkovačke jeseni pokazuju snažnom manifestacijom važno za Slavoniju, rekao je vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 48. vinkovačkih jeseni, Mladen Karlić na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je najavio početak manifestacije koja započinje u petak Folklornim večerima, a nastavit će se cijeli tjedan do svečanog otvorenja 13. rujna. U subotu (14. rujna) i nedjelju (15. rujna) održat će se mimohod sudionika ovogodišnjih Jeseni vinkovačkim ulicama.

Osim otvarenja, na kojemu će nastupiti nekoliko stotina folkloraša, pjevača i glumaca, te mimohoda za 80-tak KUD-ova i 8 500 izvođača, stotinjak konja s jahačima  upregnutima u svatovske zaprege, Karlić izdvaja Dječje jeseni na kojima će nastupiti mali folkloraši iz cijele Hrvatske koji će, kako kaže, kada odrastu biti nositelji ove manifestacije.

Gradonačelnik Karlić pozvao je građane da se priključe u najveće kolo na svijetu koje će se igrati u Vinkovcima u nedjelju, zadnjeg dana 48. vinkovačkih jeseni, a istovremeno će se održavati u još nekoliko hrvatskih gradova. 

Ovogodišnji Sajam tradicionalnih zanata i obrta koji se održava svih dana manifestacije, a otvara se 5. rujna, bit će najveći do sada i svoje tradicijske proizvode pokazat će 90 obrtnika. Tajnik Jeseni, Stjepan Đurković kaže kako je sve spremno za početak i nada se da će posjetitelji biti zadovoljni kvalitetom programa jer sudionici i organizatori su dali puno truda kako bi se pokazali u što ljepšem svjetlu.

>>U mimohodu 48. vinkovačkih jeseni 30 zaprega i 60 jahača

>>Vinkovačke jeseni pozivaju na najveće kolo na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije