Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Paklenici otvorena pješačka staza vrijedna 1,25 milijuna kuna

U Nacionalnom parku Paklenica u pripremi je i projekt uređenja Posjetiteljskog centra "Paklenica" u tzv. tunelima
30. svibnja 2014. u 12:48 2 komentara 503 prikaza
Paklenica
Pogledajte galeriju 1/3

Nova pješačka staza vrijedna 1,25 milijuna kuna otvorena je danas u Nacionalnom parku Paklenica, izvijestili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Staza se proteže istočnom stranom potoka Velika Paklenica, a uređena je u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000.

- Strategija ministarstva je stavljanje zaštićenih područja u funkciju razvoja. Održivog razvoja koji je prijateljski prema prirodi, ne ugrožava temeljne fenomene, ali omogućuje razvoj cijele regije oko njih. Za rast i razvoj potrebno je prvo ulagati. Ministarstvo je 2012. i 2013. godine u infrastrukturne projekte u zaštićenim područjima uložilo 115 milijuna kuna. Ove i sljedeće planiramo još 120 milijuna, a do kraja 2020. godine iz strukturnih fondova planiramo povući ostatak do 800 milijuna kuna - rekao je ministar Mihael Zmajlović.

U Nacionalnom parku Paklenica u pripremi je i projekt uređenja Posjetiteljskog centra "Paklenica" u tzv. tunelima, bivšem atomskom skloništu čiju je izgradnju jugoslavenska vojska u kanjonu Velike Paklenice započela još 1950. godine, no nikada nije do kraja dovršeno. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna, a do kraja 2014. godine bit će prijavljen za financiranje iz EU fondova.

>> Grobovi velebitskih duša - najoriginalnija turistička ponuda

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • Iskra1:

    Zmajlovica i ulog od 115 milijuna treba se ispitati.

  • Deleted user:

    Treba uvest naplatu za šetače. Razgledavanje se posebno plaća.