Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalni park

U Paklenici otvorena pješačka staza vrijedna 1,25 milijuna kuna

Paklenica
30.05.2014.
u 12:48

U Nacionalnom parku Paklenica u pripremi je i projekt uređenja Posjetiteljskog centra "Paklenica" u tzv. tunelima

Nova pješačka staza vrijedna 1,25 milijuna kuna otvorena je danas u Nacionalnom parku Paklenica, izvijestili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Staza se proteže istočnom stranom potoka Velika Paklenica, a uređena je u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000.

- Strategija ministarstva je stavljanje zaštićenih područja u funkciju razvoja. Održivog razvoja koji je prijateljski prema prirodi, ne ugrožava temeljne fenomene, ali omogućuje razvoj cijele regije oko njih. Za rast i razvoj potrebno je prvo ulagati. Ministarstvo je 2012. i 2013. godine u infrastrukturne projekte u zaštićenim područjima uložilo 115 milijuna kuna. Ove i sljedeće planiramo još 120 milijuna, a do kraja 2020. godine iz strukturnih fondova planiramo povući ostatak do 800 milijuna kuna - rekao je ministar Mihael Zmajlović.

U Nacionalnom parku Paklenica u pripremi je i projekt uređenja Posjetiteljskog centra "Paklenica" u tzv. tunelima, bivšem atomskom skloništu čiju je izgradnju jugoslavenska vojska u kanjonu Velike Paklenice započela još 1950. godine, no nikada nije do kraja dovršeno. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna, a do kraja 2014. godine bit će prijavljen za financiranje iz EU fondova.

>> Grobovi velebitskih duša - najoriginalnija turistička ponuda

Komentara 2

IS
Iskra1
13:30 30.05.2014.

Zmajlovica i ulog od 115 milijuna treba se ispitati.

DU
Deleted user
15:08 30.05.2014.

Treba uvest naplatu za šetače. Razgledavanje se posebno plaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije