Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervenirao GSS

U Paklenici lakše ozlijeđeni Španjolac i djevojčica iz Poljske

paklenica gss (1)
Foto: GSS
1/3
08.08.2010.
u 08:21

Španjolski planinar zadobio je oko 16.45 sati distorziju desnog skčnog zgloba tijekom silaska planinarskim putem, a dva sata kasnije o ozljeđena je 13 godišnja poljska državljanki u blizini Borisovog doma.

ZADAR - Gorska služba spašavanja intervenirala je jučer kasno poslijepodne i navečer u kanjonu Velike Paklenice dva puta. Prvo je oko 16.45 španjolski planinar zadobio distorziju desnog skčnog zgloba tijekom silaska planinarskim putem, a nakon imobilizacijei je upućen u Opću bolnicu Zadar na daljnje zbrinjavanje. 

Dva sata kasnije o ozljeđena je 13 godišnja poljska državljanki u blizini Borisovog doma.

- Radilo se o ozljedi desnog koljena te nemogućnosti daljnjeg kretanja, te su spašavatelji istu sanirali i transportirali nosilima UT2000 do ulaska u kanjon, gdje je upućena na daljnju obradu u Opću bolnicu Zadar na daljnje zbrinjavanje ozljede. Akcija završila u 19,20. U obje akcije je sudjelovao jedan pripadnik HGSS Stanice Ogulin koji se zatekao u kanjonu, i tri pripadnika, te jedna pripadnica Stanice Zadar, koji su dežurali u Kanjonu Velike Paklenice - istakli su iz GSS-a.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
11:48 08.08.2010.

Btw, zašto je ovaj text u crnoj kronici ? Ljudi su spašeni !

SN
sneacker
13:48 08.08.2010.

@ rea_ Tamo gdje postoji planinarski put stvarno ti ne treba nikakva oprema pogotovo u ovim slučajevima jer su ozlijeđeni bili na lako dostupnim mjestima i bila su potrebna samo nosila.

OB
-obrisani-
11:32 08.08.2010.

Naklon. Al ići u akciju spašavanja u ljetnim natikačama (fotka br.1) je krajnji amaterizam. A naročito, ako je u pitanju akcija na području kanjona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije