Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvero preživjelih

U padu zrakoplova na Novoj Gvineji poginulo 28 putnika

pad aviona (1)
AFP/PIXSELL
14.10.2011.
u 09:35

Nesreću je izazvalo jako olujno nevrijeme zbog kojeg se letjelica strmoglavila u prašumu.

U stravičnom padu zrakoplova PNG Dash 8 koji se u ranim jutarnjim satima srušio u novogvinejsku prašumu dvadesetak kilometara južno od Mandaga poginulo je 28 od ukupno 32 putnika, prenosi The Guardian. Među preživjelima su i dva pilota.

Nesreću je prouzročilo jako olujno nevrijeme koje je poplavilo lokalne ceste pa je intervencija policije i hitne pomoći bila otežana. Spasioci su preživjele prevozili do najbliže plaže na sjeveru zemlje odakle su do najbliže bolnice upućeni brodom.

Većina putnika bili su roditelji netom diplomiranih studenata mandaškog sveučilišta, koji su se uputili na svečanost dodjela diploma. Jedan od preživjelih posvjedočio je da se letjelica nakon pada prepolovila i potom zapalila pa je u bijegu iz olupine opekao ruku i leđa.

Istražitelji su na putu prema mjestu nesreće, a australske vlasti objavile su da tijekom dana planiraju poslati izaslanstvo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije