Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PULA Najskuplji hrvatski grad subotom, ali samo u prosincu, nudi građanima jeftinu hranu

U padeli više od 150 litara maneštre

28.12.2008.
u 15:29

PULA – Puljani će i kraj ove godine pamtiti po neslavnom rekordu najskupljega grada u Hrvatskoj. Prema podacima Nezavisnih hrvatskih sindikata, četveročlanoj obitelji u Puli treba približno 7296 kuna, i to je najskuplja hrvatska košarica. Možda je i to bio razlog zbog kojeg je gradska uprava odlučila Puljanima darovati malo drukčiji program Prosinca u gradu. Među 35 različitih kulturno-zabavnih priredbi po pulskim trgovima, najprivlačniji je program Prosinac u padeli.

Svake subote na Trgu Portarata pulski ugostitelji pripremaju na stotine litara ili kilograma hrane, a porcija stoji simboličnih 15 kuna. Prošloga je tjedna pripremljena fritaja od 2009 jaja, koja je planula za nepuna tri sata. Ove je subote, pak, Puljanima ponuđena tradicionalna maneštra. Pulski kulinarski majstor Budimir Žižović izazvao je na dvoboj braću Mocko, poznate kuhare i ugostitelje. Zajedno su pripremili više od 150 litara tog istarskoga tradicionalnog jela.

Maneštra se krčkala dva sata, a bilo je u njoj i barem tri metra kobasica. Jaka bura, koja ovih dana brije u južnoj Istri, nije omela građane, a posebice ne umirovljenike, da čekaju svoj tanjur maneštre. U nagradnoj igri podijeljene su i kobasice duge jedan i pol te jedan metar. Posljednja padela će se na Portarati pripremati u utorak, 30. prosinca, dan prije priprema za veliki doček Nove godine, u koju će Puljane uvesti Severina za 60.000 sponzorskih eura. (vb)



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije