Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović o Gazpromu

'U ovom trenutku nema naznaka da se radi o nečemu novom i velikom'

Zoran Milanović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
29.06.2014.
u 15:45

Radimo aktivno na Transjadranskom plinovodu, to nam je sada prioritet. Što se tiče Južnog toka, planirana je gradnja jednog kraka, a kada i kojim intenzitetom to ovisi o ruskoj strani–poručio je Milanović

Premijer Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Supetra. Na upit novinara kako će se Hrvatska postaviti prema projektu Južni tok poručio je da Hrvatska nema direktne veze s tim, jer imamo samo odvojak Južnog toka te da se Europska komisija se ne protivi Južnom toku, nego ga ne uvrštava među prioritete jer se radi o pravcu koji jednom dobavljaču daje privilegiranu poziciju. Dodao je da je Hrvatska priliku propustila iskoristiti prije sedam, osam godina kada je tadašnja vlada odbila razgovor s ruskom stranom.

– Radimo aktivno na Transjadranskom plinovodu, to nam je sada prioritet. Što se tiče Južnog toka, planirana je gradnja jednog kraka, a kada i kojim intenzitetom to ovisi o ruskoj strani–poručio je Milanović.

Nema sukoba s predsjednikom ni oko čega, a kamoli o energetskoj politici za koju je u potpunosti nadležna hrvatska Vlada. A predsjednik je dobrodošao tamo gdje može pomoći, što on i radi– rekao je Milanović. Poručio je i da je Gazprom dobrodošao ukoliko želi istraživati plin u hrvatskom podmorju kao što su dobrodošli Shell, Exxon i sve druge velike kompanije.

Komentirao je i najavljeni posjet čelnika Gazproma. U ovom trenutku, kaže, nema naznaka da se radi o nečemu novom i velikom. Bude li, razgovarati će u Vladi i Ministarstvu gospodarstva. Milanović je odbacio tvrdnje da između Vlade i predsjednika države postoji sukob zbog energetske politike.

– U tom smislu treba razgovarati na tehničkoj razini, a ne političkoj jer tu nema politike. Ako žele raditi, neka konkuriraju, rade i dobrodošli su– poručio je Milanović. Komentirao je i tvrdnje da bi blagonaklonost prema ruskim investitorima mogla izazvati kritiku partnera na zapadu. Poručio je da su pravila jednaka za sve, važno je da se radi po najvišim ekološkim standardima.

– Tko god dolazio u Zagreb, mi nećemo dopustiti da nas se uvuče u prepucavanja između Washingtona i Moskve. Članica smo EU, gledamo svoj posao i interes u okviru energetske politike EU koju prihvaćamo–poručio je premijer. 

Skori dolazak zamjenika glavnog tajnika State Departmenta za energetiku Amosa Hochsteina u Zagreb premijer je komentirao riječima kako kontakti stalno traju, ali da je to pitanje za Ministarstvo vanjskih poslova.

>> Putinov glavni naftaš i Obamin čovjek stižu u Zagreb

Komentara 11

AM
alberta.mutti.5
16:50 29.06.2014.

Retoricki zongler opet na djelu. Ispocetka covjek se uzrujavao, a sada se uveseljava.

LU
ludvig989
16:07 29.06.2014.

Nemaš ti Milanoviću doticaja sa realnim svijetom!!!

ZA
zagorjedotokia
19:04 29.06.2014.

Zoran ostao dosljedan sebi. Ne zna ništa o tome da mu u državu, navodno, dolazi prvi čovjek tvrtke koja vrijedi više nego njegova država. Nema on pojma što mu rade članovi stranke, župani i županice, gradonačelnici...eto sad i pijani saborski zastupnik se skršio na skuteru i još vrijeđao službenu osobu. Kako bi onda imao pojma što radi vlasnik najveće naftne tvrtke u Rusiji? Zoran je onomad sa Mirelom govorio o visoko podignutoj letvici, danas letvice nigdje. Sudeći po izjavama i odlukama očito je pala. Zoranu na glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije