Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPILI SE BROJNI GRAĐANI

Hod za život u Osijeku i Zadru: Osjećamo pravo i obvezu dići glas za one koji svoj glas ne mogu dići

U Osijeku održan četvrti po redu Hod za život
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
13.05.2023.
u 15:33

Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca

Četvrti Hod za život održan je u subotu u Osijeku pod geslom "Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…" u organizaciji pokreta Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

Okupljanje je bilo u Tvrđi na Trgu Svetog Trojstva, a hodalo se, uz pjesmu i s mnoštvom hrvatskih zastava i istaknutih poruka, Europskom Avenijom do središnjeg Trga Ante Starčevića gdje je održan i prigodan program. Glavna koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević poručila je da Hrvatska treba biti zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.

"Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj i jednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca", rekla je.Također je istaknula želju da Hrvatska bude zemlja u kojoj stari ljudi neće strahovati za svoju egzistenciju, u kojoj će samohrane majke moći imati fleksibilno radno vrijeme i moći ga prilagoditi svojoj obitelji.

Koordinator Luka Blagojević istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti te poručio političarima na lokalnoj i nacionalnoj razini da skupe hrabrosti i zaštite život od njegova začeća."Želimo poručiti svima da ljudski život počinje začećem i osjećamo pravo i obvezu dići glas za one koji svoj glas ne mogu dići, za nerođenu djecu", rekao je Blagojević.

Hod za život održan je i u Zadru gdje je koordinator za Zadar Tvrtko Krpina također istaknuo da i ove godine podsjećaju koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, osobito onaj najnezaštićeniji, život djeteta u majčinoj utrobi.

 

Ključne riječi

Komentara 5

ZV
Zvuk
19:36 13.05.2023.

A "zaboravili" ste objaviti kako je na samo nekolilo metara od ovog, od Crkve financiranog Hoda za zivot, bio odrzan i kontraprosvjed, ali taj nije bio od Crkve dirigiran, i trazio je sve suprotno od Hoda, pa valjda zato nije niti bio interesantan da bude objavljen.

LR
lokalpatriot Rijeka
19:01 14.05.2023.

Pokrovitelj "ginekološki odjel" Kaptol.

US
ustrajan
22:10 13.05.2023.

Srce koje kuca, osoba koja sanja, zahtjeva zastitu! Hrvatska mora zastititi one koji sami ne mogu kriknuti za vlastitim zivotima. Hrvatska i Hrvati moraju glasno zahtjevati istinu o tisucama umorenih nevinih, o tisucama ubijenih i protjeranih Hrvata koji vlast ne zeli braniti niti im dati opce ljudsko pravo zivota i mjesto pokopa! Koliko je Hrvata pobijeno i protjerano a zlocinci nad Hrvatima imaju mauzoleje koje cuva hrvatska policija u isto vrijeme kada se Hrvati nesmiju vratiti ba svoje otete posjede u Hrvatskoj! Selo Boricevac 27 srpnja 1941!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije