Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zna poslati mail

U osam godina mandata Bill Clinton poslao dva e-maila

'Former U.S. President Bill Clinton speaks during the funeral mass for Sargent Shriver at Our Lady of Mercy Parish in Potomac, Maryland, January 22, 2011. Shriver, an in-law of the Kennedy family, die
'POOL'
19.02.2011.
u 21:00

Clinton je bez srama priznao svoju informatičku nepismenost i zaziranje od interneta, i to tehnološki vrlo osviještenoj publici u New Yorku na konferenciji Wired for Change.

U osam godina predsjedničkih mandata, od 1992. do 2000., Bill Clinton poslao je samo dva e-maila, i to uz pomoć suradnika.

Clinton je bez srama priznao svoju informatičku nepismenost i zaziranje od interneta, i to tehnološki vrlo osviještenoj publici u New Yorku na konferenciji Wired for Change.

 – Jedan sam e-mail poslao našim vojnicima na Jadranu, drugi Johnu Glennu kad je sa 77 godina postao najstariji čovjek u svemiru – kazao je Clinton, a prenose agencije.

Od dva povijesna e-maila, jedan je bio rezultat timskog rada. Kad je 1998. pisao poruku Glennu, osoblje je stajalo postrance i sa zanimanjem, a vjerojatno i zatomljenim osmijehom, promatralo hoće li njihov šef znati gdje kliknuti da rođendansku poruku pošalje u cyberprostor. Clinton nije volio tehnologiju, štoviše svoju odbojnost pokušavao je zamaskirati oporim šalama o tome da su mobiteli bili toliko teški da su služili jedino za pumpanje bicepsa, da je – kad je on zasjeo u Ovalni ured – bilo samo 50 web-stranica... I dok se Clinton za mandata grozio mailova, što ga ipak nije sprečavalo da propusti ijednu prigodu da se fotografira uz neko računalo – njegovi su ih suradnici poslali 40 milijuna. Ipak, sad priznaje da je ovisan o elektroničkoj pošti, no daleko je to od opsesije njegova nasljednika iz demokratskih redova. Barack Obama doslovce je bio zalijepljen za svoj Blackberry. Nije bilo lako ni njegovim suradnicima i osoblju, oni su s istom zabrinutošću kao i Clintonovi šaputali međusobno da će se njihov šef pretvoriti u "e-mail predsjednika". (sve/VLM)

 

Ključne riječi

Komentara 14

CR
Crollywood
22:57 19.02.2011.

A koliko je poslao Monici Levinsky,a da se ne zna..? ;-)

SP
spancro
23:27 19.02.2011.

on je prije volio samo glumiti mikrofon jeda dva tri

OB
-obrisani-
05:51 20.02.2011.

Iskren čojek. Nezna poslati mail, ali poruke mu idu od usta do usta, počevši od Monike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije