Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi i naoružani

U Obrovcu i Benkovcu pronađen arsenal streljiva

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
Josip Regovic/PIXSELL
27.12.2023.
u 14:26

Jednom mladiću pronađeno je 49 komada raznog streljiva, dok drugom čak 394

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Tijekom kriminalističkog istraživanja, u ponedjeljak, 25. prosinca, temeljem naloga nadležnog suda na širem zadarskom području provedena je pretraga doma i ostalih prostorija koje osumnjičenik koristi, gdje je pronađena i oduzeta jedna zračna puška, 394 komada streljiva te dodatna oprema za pušku.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari kao i nadležnom sudu optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. U ponedjeljak, 25. prosinca, tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga nadležnog suda na širem benkovačkom području provedena je pretraga doma i ostalih prostorija koje osumnjičenik koristi, gdje je pronađena i oduzeta jedna zračna puška te 49 komada raznog streljiva.   Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari kao i nadležnom sudu optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - istakla je Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Hrvati opet ispali naivni: Dva puta za redom nasjeli na istu 'nagradnu igru'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije