Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRERADA BIOOTPADA

U Novskoj skupljaju potpise za referendum protiv zagrebačke kompostane

Spremnici za biootpad
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.05.2019.
u 16:54

U 14 dana moraju skupiti 2 400 potpisa da bi se raspisao referendum

U ponedjeljak je u Novskoj počelo prikupljanje potpisa za provedbu lokalnog referenduma protiv planirane gradnje zajedničkog postrojenja za preradu biootpada Zagreba i Novske.

Kako bi se raspisao referendum moraju se u 14 dana prikupiti potpisi od 20 posto upisanih birača na području Novske što je oko 2.400 potpisa.

Organizatori okupljeni oko bivšeg gradonačelnika Vlade Klasana će do 20. svibnja, svaki dan od devet do 18 sati, potpise prikupljati u Novskoj na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Referendumsko pitanje za koje se skupljaju potpisi glasi „Jeste li za izgradnju zajedničkog postrojenja za preradu biootpada Zagreba i Novske u poduzetničkoj zoni Novska ili na bilo kojem dijelu područja Grada Novske?“. 

Organizatori ističu kako će lako prikupiti potreban broj potpisa, napomenuvši kako su već ranije u Gradsku vijećnicu dostavili peticiju s potpisima više od 1600 Novljana koji se protive gradnji kompostane. Prije nekoliko tjedana predstavnici Novske i Zagreba su potpisali i sporazum na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u koji će se odvoziti biootpad iz Zagreba. 

Jak vjetar srušio stablo u Perivoju Zrinskih

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:06 07.05.2019.

a kad počnu stizati računi veliki, za obradu te vrste otpada, onda će svi graknuti i tražiti odgovore, zašto je to tolko skupo... najjeftinije je kad se rade veliki kompleksi, a mali su skupi, pogon skup... svi bi sa svojim smećem nekud, samo dalje od njih. zagrepčani, koji i rade najviše smeća, bi trebali u svom gradu sve to obrađivati, ne drugima 'uvaljivati'. kao i drugi, ni split ne želi svoj otpad kod sebe, ni makarska, ni rijeka, ni varaždin, ni osijek... ali... počnite manje otpada raditi, ne vidim ja baš neki izlaz, nitko vaše smeće neće, pod prozor si ga naslagajte.. nema ti ljepšeg jutra od jutra punog miomirisa svojeg otpada. znate priču o dva susjeda, imali svinje i jedna i drugi. godinama. sve ok bilo. jedne godine jedan susjed nema više svinje.... al mu počeo smetati 'miris' od susjedovih svinja. pa ga prijavio. jer se to kao 'ne smije' držati više. tako i ovo sa smećem ide. treba uvesti pravilo da se svo smeće koje ljudi naprave mora obraditi u naselju u kojem otpad i nastaje. na trošak 'korisnika'! :) pa da vidite pjesmu. i šume i polja pune 'našeg' otpada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije