Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKO VIJEĆE

Biootpad iz Zagreba seli u Novsku

Spremnici za biootpad
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
28.03.2019.
u 14:31

Nakon burne rasprave vijećnici Gradskog vijeća Novske u četvrtak su, s jedanaest glasova za i pet protiv, prihvatili Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada koji bi se iz Zagreba na preradu dovozio u Novsku

Nakon burne rasprave vijećnici Gradskog vijeća Novske u četvrtak su, s jedanaest glasova za i pet protiv, prihvatili Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada koji bi se iz Zagreba na preradu dovozio u Novsku. Grad Novska će za tu namjenu dati zemljište u industrijskoj zoni, a grad Zagreb bi osigurao 50 milijuna eura, koliko bi stajalo postrojenje za izgradnju kompostane, u kojoj bi posao našlo četrdeset radnika.

Za Sporazum su glasali vladajući vijećnici (HDZ) i vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika koji je naglasio kako glasa u svoje ime jer se stranka još nije izjasnila. Protiv Sporazuma bili su vijećnici Demokratske lokalne stranke (DLS), HSP-a, i SDP-a koji su zamjerili gradonačelniku Marinu Piletiću Pismo namjere o zajedničkoj investiciji, koje je uputio Gradu Zagrebu, a da pri tome nije nikoga u Novskoj konzultirao. Oporba je oštro zamjerala jer su baš kao i svi građani, o svemu saznali iz sredstava javnog priopćavanja.

Oporba traži referendum

Vlado Klasan (DLS), Željko Soldo (HSP) koji poručuje kako bi zbog nesposobnosti zagrebačkog gradonačenika Milana Bandića zagrebački otpad trebao na preradu u Novsku i Antun Maruski (SDP) traže da se o svemu putem referenduma izjasne građani Novske.

Gradonačelnika Piletića su pak pitali zašto, kada tvrdi da je sve ekološki čisto, a  na tom poslu se može dobro zaraditi, to postrojenje nije sagrađeno u Zagrebu ili u njegovoj okolini "a ne da se godišnje 160.000 tona otpada na preradu dovozi u 100 kilometara udaljenu Novsku. Oporba je uvjerena kako na referendumu gradonačelnikova inicijativa ne bi dobila 'zeleno svjetlo'.

Ključne riječi

Komentara 3

HE
herojulice
17:22 28.03.2019.

Čestitam. Tako se to radi. Neka se i ostatak Hrvatske ugleda na našeg gradonačelnika. Gdje ćeš bolje zamračiti lovu nego na putne troškove i "gorivo".

JO
josmalopanestalo
18:33 28.03.2019.

kak će nas lijepo opelješiti

CH
chemica
12:07 29.03.2019.

Probudio se tako bandić jedno jutro kako ono sam voli reći... I domislio se. Purgeri pak neka i opet plaćaju njegove ingeniozne umotvorine. Ma da nije ovo smislilo neko dijete u vrtiću? Toliko je suludo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije