Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjegao iz pakla

U Nigeriji mu ubili braću, a sada traži posao da ostane u Hrvatskoj

Prince Wale Soniyiki (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
17.06.2013.
u 12:54

Prince Wale Soniyiki (28) gledao je kako mu ubijaju dvojicu braće, a 2010. godine pobjegao je iz Nigerije

Nigerijac Prince Wale Soniyiki (28) 2010. godine pobjegao je od krvavih međuvjerskih pokolja u kojima je izgubio dvojicu braće, lani je dobio azil u Hrvatskoj, a sada druge azilante podučava jezik i traži posao, pišu 24 sata.

U Nigeriji su, kaže Soniyiki, krvavi pokolji u kojima muslimani ubijaju kršćane svakidašnjica. Gledao je kako mu ubijaju dvojicu braće.

Iz Nigerije je uz pomoć katoličkih organizacija dospio do Libije, gdje je pronašao brod koji ga je trebao prevesti u Italiju. Međutim, kapetan je, bježeći od policije, okrenuo brod, a izbjeglice su završile u Hrvatskoj. Soniyikija je u Splitu zaustavila policija te je prevezen u Centar za tražitelje azila u Kutini.

– Bilo je dosadno jer smo imali tri obroka na dan i spavanje, a ja sam navikao raditi – kaže.

Osim što volontira u Centru za mirovne studije, mladić pokušava pronaći posao. Azil je dobio lani, ima pravo na rad, osobnu iskaznicu, socijalnu pomoć, a država mu dvije godine plaća stan. U tom vremenu želi pronaći posao. Knjigovođa je po struci, no dokumente su mu ukrali u Libiji pa mu u radnoj knjižici piše da je bez zvanja.

>> Ježevo: Čekajući slobodu, 23-godišnjakinja otkrila da ima rak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije