Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Definicija braka
Povratak na članak

Saznajte o čemu odlučujete u nedjelju na referendumu!

Da bi u Ustav ušla definicija braka ‘za’ mora biti većina građana koji glasuju

Komentari 51

TR
Trajkovski
19:59 27.11.2013.

Pitanje je sasvim jednostavno: Brak=zajednica žene i muškarca - ZA ili protiv? Nije narod tupav - točno se zna o čemu odlučujemo, ne trebate nam docirati i podmetati neke poluistinite tvrdnje - npr. u Sloveniji je 2012. narod uvjerljivom većinom glasova odbio (pre)liberalan obiteljski zakon...

VL
Avatar La_Piaf
La_Piaf
19:13 27.11.2013.

Je li bitno da uđe ustav? "objektivno i realno nije budući da je brak definiran Obiteljskim zakonom, a samom definicijom u Ustavu ništa se suštinski neće promijeniti. " Naprotiv bitno je da uđe u ustav jer imamo političare koji uopćepće ne poštuju građane i mijenjaju zakone češće nego čarape.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
18:56 27.11.2013.

ZA

VL
ML
Mlad75
19:14 27.11.2013.

Bože pa jel moguće da ni u objašnjavanju referenduma nemožete ostati objektivni....sramota za novinare, ako to dotični uopće i jesu........kao da je tekst pisala inicijativa glasajmo protiv.....zato građani Hrvatske samo vi glasajte ZA i vidjet ćete da će se to isplatiti baš zato što se ništa neće promijeniti!

VL
Avatar ČEPlN
ČEPlN
21:18 27.11.2013.

Čekajte malo pa tko treba saznati vi ili mi koji smo svojim potpisima omogućili praznik demokracije?

VL
PA
Pax
21:13 27.11.2013.

Zelite relativizirati znacenje referenduma, srecom danas se ljudi mogu informirati na razne nacine ako vec nisu sigurni zasto je potrebno da izadju na referendum i zaokruze ZA!

VL
Avatar plimni_val
plimni_val
20:05 27.11.2013.

Ovdje su bitne stvari prešućene. Namjerno se relativizira, zato ne nasjedajte. Zaključite sami, čim je tolika propagandna mašinerija upregnuta protiv ovog referenduma o braku i obitelji, nije li vam sumnjivo zbog čega je tako? Tobože, Referendum ne donosi nekakve velike velike promjene, kažu oni - ali se iz petnih žila napinju ne bi li vas nagovorili da ne iziđete na birališta. Svakako iziđite na Referendum i glasujte ZA. Unošenjem braka kao zajednice muškarca i žene u Ustav, takvo stanje se cementira, a iz braka proizlazi mnogo toga, zar ne? U prvom redu brak je temelje za obitelj, a obitelj su djeca, a djeca mogu nastati samo između muškarca i žene. Shvaćate? :) Iz Ustavne odluku o braku proizlazi cijela pozitivna lančana reakcija. ZA brak kao zajednicu muškarca i žene.

VL
SE
sestrićna
20:19 27.11.2013.

al su svi mediji upregnuti ..a sve demokratski...:)

VL
IN
inbox
20:48 27.11.2013.

kako su agresivni ovi 'protiv' to je prestrašno, ali neće im uspjeti ako sve prođe pošteno.i vi iz GONGA biste u redu, kao i ovi glumci, iako mislim da će oni drukčije zaokružit od onog što pričaju na tv

VL
BO
bobo123
11:59 28.11.2013.

Dakle, pitanje je po ovom članku nebitno i ništa se ne mijenja. Ali zašto su se onda svi mediji toliko upregnuli u to da referendum ne uspije? Očito je puno bitnije nego što su spremni priznati. I šteta je da ni članak koji bi navodno trebao biti objektivan nije izbjegao nekoliko klasičnih podvala za naivce i da obiluje kvaziargumentima strane koja se protivi referendumu.

VL
AB
abendblatt
19:28 27.11.2013.

Da je ova tvrdoglava Vlada definiciju braka unjela u Ustav referendum nebi bio potreban i ustedjeli bi 48 miliona kuna, a oni bi mogli (milanovic-Pusic) istospolnim dati pravo na brak.

VL
Avatar najbolji13
najbolji13
07:22 28.11.2013.

da netko zna bilo sta o mentalitu naseg naroda znali bi da je pokusaj gay zajednica osudena na propast vec unaprijed,izgubit cete velikm rezultatom

VL
Avatar slaven00
slaven00
19:28 27.11.2013.

"5. Je li važno da definicija braka bude u Ustavu? Iz perspektive zagovornika referenduma jest, ali objektivno i realno nije budući da je brak definiran Obiteljskim zakonom, a samom definicijom u Ustavu ništa se suštinski neće promijeniti. Homoseksualni parovi sva prava, ako im ih neka vlast bude htjela dati, mogu dobiti i u sklopu zakona o životno-registriranom partnerstvu." .... ukljucujuci i pravo na posvajanje djece.

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
10:53 28.11.2013.

Ovi hetero-fobi nikako da se odluče: je li ovo referendumsko pitanje važno ili nije? . Toliko su sila i snage i novaca upucali u agresivnu kampanju, više nego za prošlih izobora, da čovjek ima dojam da odlučujemo o životu iotu i smrti, a ne o braku. . A onda opet u istoj rečenici tvrde, to je bez veze, ništa se neće promijeniti. Pa šta ste se toliko uspjenili ako je bez veze? . Aj se odlučite jednom.

VL
QW
qwertz
19:51 27.11.2013.

+jedna jedna zaboravljena bitna napomena (zbog koje nikako ne mogu shvatiti zašto bi itko glasao protiv..) - stavljanjem ove definicije u ustav jedino i apsolutno jedino što se mijenja (a to je vidljivo i iz 10 navoda u članku) jee **da se zajednica između dva istospolna para neće moći nazivati brakom. I to je cijela poanta priče.** Nego će se nazivati (jer biti će sigurno definirano u budućnosti nešto slično) kako se već dogovore, partner A, partner B, zajednica, kakogod... Što je po meni sasvim u redu i nikog ne diskriminira. Nego je stvar što ta riječ označava. Ako sam recimo poslodavac primit ću na posao čovjeka bio on u vezi sa istospolnim ili ne partnerom, ali hoću kad ga pitam "da li ste udati/u braku?" da znam da mi potvrdan odgovor označava da je žensko-muško vezi. A ne da moram dodatno pitanje postavljati "a u kakvom ste braku?". To je kretenski i ne kužim zašto je to ikom problem da se to definira...

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:22 27.11.2013.

... stavljanje ove odredbe u Ustav RH bitno se mijenja pozicija, ne homoseksualaca, ne heteroseksualaca već onih koji bi htjeli u Obiteljskom zakonu danas sutra nešto drugo za brak uvesti ... to sada mogu običnom većinom a nakon referenduma samomo drugim referendumom ... strava ...

VL
GL
glasrazuma2
13:15 28.11.2013.

Ovi svi koji su protiv, sućutni građani, se jako brinu za taj novac koji je potrošen na referendum, kao da je neko htio dati narodu te kune, pa im sada ne da. Halo, ljudi, novci su u optjecaju, nisu bačeni u Dunav. I VL hvala na pojašnjenju, ali znali smo sve... A oni koji do sada nisu saznali, ni ovo im neće biti jasno.

VL
UM
uklonite mi račun
11:53 28.11.2013.

Ovdje niste uopce napisali zasto je vazno da se ta defonicija stavi u Ustav. Dokle god je to propisano samo zakonom vladajuca vecina, tj. preko 50 % zastupnika ga moze promijeniti. Ustav se moze mijenjati samo s voljom 2/3 zastupnikaka u saboru a u ovom slucaju ni tako nego jedino na novom referendumu koji se nece odrzati ni skoro. Zato treba izac, glasati ZA jer to nije trivijalno pitanje. Razmislite, ako je trivijalno, zasto se onda toliki protovnici referenduma javljaju? Nikakvo im se pravo ne ukida. Nije to samo zbog cijene referenduma i njihove brige za proracun nego iz razloga sto se njihove ideje uvodjenja takvog nacina zivota kao normalnog na mala vrata, ili cak i pozeljnog ovime zaustavljaju od strane naroda koji ce reci dosta!

VL
DU
Deleted user
10:52 28.11.2013.

Hrvatska će nakon referenduma samo potonuti u minus za dodatnih 48 milijuna kuna.

VL
DU
Deleted user
11:12 28.11.2013.

nadam se da obiljetaši na čelu sa markovičkom znaju da ovime oni dobivaju samo naziv brak i ništa više. valjda im je jasno da je moguće i dalje stvoriti zajednicu (pa i za hetero osobe) samo pod drugim nazivom!!!! valjda im je jasno na što su spiskali 40 milijuna kuna!!!!!! da nebi poslije bilo - nismo unali pa da im treba novi referendum.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.