Naslovnica Vijesti Hrvatska

'U narednim tjednima trebalo bi biti riješeno pitanje povećanja plaća'

- Početni njihovi zahtjevi bili su povećanje plaća na godišnjoj razini oko dvije milijarde, ali smo na kraju došli na 400 milijuna. Mislim da je to minimalni neophodni moment kojeg ova vlada i ova država trebaju ispuniti - kaže Kujundžić.
14. kolovoza 2019. u 17:54 0 komentara 260 prikaza
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u srijedu je najavio izgradnju nove sveučilišne bolnice u Splitu koja bi, kako je rekao, stajala nekoliko milijardi kuna.

Hrvatska komora medicinskih sestara na otvorenju prostora namijenjenog besplatnom smještaju bolesnih medicinskih sestara i tehničara. HKMS: 'Vlada nas je izigrala, zahtijevamo povećanje plaća'

"Mislim da se poklopio povijesni trenutak i sklonost ove vlade u razumijevanju da se u Splitu napravi nova sveučilišna bolnica s investicijom od nekoliko milijardi (kuna)," rekao je Kujundžić tijekom današnje posjete  splitskom KBC-u.

Naglasio je i kako u Splitu postoje resursi i potreba za novom sveučilišnom bolnicom.

"Do sada nismo prema medijima komunicirali, a to je samo potvrda da ova vlada radi u tišini i osigurava sredstva kako bi se napravila nova sveučilišna bolnica u Splitu," rekao je Kujundžić.

Kujundžić se zaletio s prijedlogom? Vlada odbila 4% veće plaće u zdravstvu. O povišicama pregovarat će i s učiteljima, policajcima...

Također je najavio kako će u idućih nekoliko tjedana biti riješeno i pitanje povećanja plaća u zdravstvenom sustavu.

"Zadnjih godinu dan Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo financija i Ministarstvo rada s jedne strane, a s druge strane sindikati u zdravstvu, pregovaramo. Sindikati u zdravstvu bili su maksimalno korektni. Početni njihovi zahtjevi bili su povećanje plaća na godišnjoj razini oko dvije milijarde. Uvažavajući i BDP i sve druge  dionike u hrvatskom sustavu došli smo na 400 milijuna na godišnjoj razini. Mislim da je to minimalni neophodni moment kojeg ova vlada i ova država trebaju ispuniti prema liječnicima  i medicinskim sestrama, odnosno svima koji rade u sustavu zdravstva", poručio je Kujundžić.

Uvjeren je, kaže, kako će to tijekom nekoliko narednih tjedan biti riješeno.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.