Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HKMS:

'Vlada nas je izigrala, zahtijevamo povećanje plaća'

Hrvatska komora medicinskih sestara na otvorenju prostora namijenjenog besplatnom smještaju bolesnih medicinskih sestara i tehničara.
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
01.08.2019.
u 13:17

Hrvatska komora medicinskih sestara u potpunosti podržava sve zakonski utemeljene napore i aktivnosti sindikata medicinskih sestara i tehničara u pregovorima s Vladom Republike Hrvatske o povećanju plaća i stvaranju boljih uvjeta rada svojim članovima, poručili su iz Hrvatske komore medicinskih sestara.

Hrvatska komora medicinskih sestara danas je podržala zahtjeve za povećanjem plaća u zdravstvu, navodeći pritom da je potpuno neprihvatljivo da, unatoč prvotnom dogovoru sindikata u zdravstvu i Ministarstva zdravstva o povećanju plaća od 4 posto, Vlada odbija prihvatiti to povećanje.

- Ovakvim postupanjem Vlada je izigrala zaposlenike u sustavu zdravstva - ističu iz komore.

Podsjetili su da zdravstvene ustanove kontinuirano upozoravaju na nedostatak medicinskih sestara, dok istovremeno zaposlene rade na rubu mogućnosti i izdržljivosti.

- Medicinske sestre i tehničari neizostavan su dio zdravstvenog sustava. Nema zdravstvene skrbi za pacijente i očuvanja zdravlja pučanstva bez medicinskih sestara. Od pregovora očekujemo priznanje da su medicinske sestre i tehničari društveno neophodni. To se priznaje i kroz financijsku podršku i kroz financijsko davanje, ali isto tako i kroz i bolju organizaciju rada i cjelokupnog sustava - rekla je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, Slava Šepec, dipl. ms.

- Hrvatska komora medicinskih sestara u potpunosti podržava sve zakonski utemeljene napore i aktivnosti sindikata medicinskih sestara i tehničara u pregovorima s Vladom Republike Hrvatske o povećanju plaća i stvaranju boljih uvjeta rada svojim članovima - zaključuju u priopćenju.

Komentara 2

RP
rpzagreb
15:16 01.08.2019.

Prvo će sebi povećati plaće u nakaradno velikoj državnoj i javnoj službi a svi ostali neka se..........

DU
Deleted user
14:35 01.08.2019.

Ko je jamio jamio ponajviše vrijedi za proračun. Zdravstveni radnici očito nisu jamili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije