Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RS, BiH, Crna Gora

U međunarodnoj akciji "Trio" palo 367 kg skunka i 57 dilera

akcija trio
Robert Soldo
26.12.2011.
u 13:41

Uhićena skupina obuhvaćena akcijom "Trio" trgovala je marihuanom odnosno skankom iz Albanije preko Crne Gore pa ju preko teritorija BiH distribuirala u Hrvatsku

Oko 367 kilograma opojne droge skunk visoke THC vrijednosti zaplijenjeno je tijekom međunarodne policijske akcije "Trio" u kojoj je uhićeno 57 osoba s područja Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Višemjesečnu operaciju realizirale su policije više zemalja u okruženju su, na inicijativu Uprave policije Crne Gore i posredstvom SELEC Centra.  Organizirana kriminalna skupina trgovala je drogom  iz Albanije, preko Crne Gore na teritoriju BiH i distribuirala je u Hrvatsku.

Policijske organizacije u Crnoj Gori, Albaniji i BiH na teritoriji ove tri države lišili su slobode 57 dilera, a najviše, njih 17, u Crnoj Gori (13 u Nikšiću, te po dvojicu u Podgorici i Ulcinju), dok ih je 13 uhićeno u BiH, gdje je policija RS pretresla devet lokacija na području Banje Luke, Doboja, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) desetak u Sarajevu, Visokom, Busovači, Fojnici i Vitezu u F BiH. Ranije je u istoj akciji u RS-u uhićeno sedam osoba i 20 u Crnoj Gori.

Inspektori Uprave policije Crne Gore zaplijenili su i oko 17 kg skunka. Inače, do sada je zaplijenjeno ukupno oko 367 kg skunka (jutros 17 kg i u ranijim osamnaest sličnih slučajeva 350 kg skunka), kao i različite vrste oružja, vozila i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge. U Crnoj Gori, kao i Albaniji i BiH, još traju pretresi kuća, stanova i drugih prostorija koje, kako se sumnja, koriste osumnjičeni na teritorijima ove tri države.

U ovoj šestomjesečnoj operaciji su, u ranijoj fazi sudjelovale i policije Srbije i Hrvatske, a nešto kasnije se uključila i Albanija. Zanimljivo je napomenuti da je operacija Trio u literaturi poznata kao Treća neprijateljska ofanziva, odnosno vojna operacija za Drugog svjetskog rata na prostoru Istočne Bosne te djelomično Crne Gore i Sandžaka. Trajala je od 1. do 25. travnja 1942.

Komentara 13

DU
Deleted user
14:37 26.12.2011.

Sad će dići cijenu droge, a \"preživjeli\" dileri će živjeti puno bolje. :-)))

ZD
Zdravorazumski
16:48 26.12.2011.

Glavno da \'\'naši\'\' hrvatski dileri imaju saborski imunitet. Što kod nas nije nitko pao???

CH
chainsaw.
13:55 26.12.2011.

“….palo 350 kg skanka i 57 dilera…” ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dok se u istom trenutku moguce potpuno razbiti rakijom i pecenom sljivom. potpuno legalno, cak pozeljno. govoreci o dvostrukim standardima………..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije