Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrebni uređaji

Bolnica u Čakovcu uputila apel za donacije: 'Situacija je alarmantna!'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
16.11.2021.
u 16:33

Apel za donaciju smo uputili kako bismo ljudima koji ne mogu sami disati pružimo dodatnu mogućnost preživljavanja - poručio je Šegović

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal rekla je da Međimurje bilježi dosad najveću 14-dnevnu incidenciju, koja iznosi 2792 pozitivnih na 100.000 stanovnika.

- Tijekom prošlog tjedna testirano je 3268 osoba od čega je 54 posto osoba pozitivno. Ipak, posljednjih dana bilježimo veliki odaziv na cijepljenje. U Međimurju je cijepljeno 64,1 posto osoba starijih od 18 godina po čemu smo u vrhu Hrvatske - kazala je i dodala da je velik odaziv za prvu dozu.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović istaknuo je da je u bolnici 96 pacijenta pozitivnih na virus SARS-CoV-2, a dva su na invazivnoj respiraciji. Umrla su tri muškarca u dobi od 83, 81 i 80 godina.

- U nedjelju ujutro sam od liječnika i sestara na Covid odjelu počeo dobivati informacije da će uskoro doći do situacije da će morati birati kome će dati uređaj, a kome neće, i bilo je jasno da je voda došla do grla - rekao je Igor Šegović.

Bolnica je uputila apel donatorima za nabavku uređaja za liječenje pacijenata oboljele od Covida-19.

- Apel za donaciju smo uputili kako bismo ljudima koji ne mogu sami disati pružimo dodatnu mogućnost preživljavanja. Situacija je alarmantna - poručio je Šegović.

>> VIDEO Od danas su obvezne COVID potvrde: Tko ih mora imati, a tko ne, gdje vam sve trebaju...

Komentara 11

NE
NeboIznadZagreba
14:05 16.11.2021.

Na Golom otoku je "odaziv" i interes za tucanje kamena bio 100%.

DU
Deleted user
20:21 16.11.2021.

Pogledajte ovo dvoje pajaca sa fotke: imaju FFP3 maske koje imaju filter!!! Koja komedija!!!

DU
Deleted user
20:03 16.11.2021.

Tko je osnivač bolnice???županija???zovite župana on ima ''sponzore''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije