Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

U Međugorju slavlje 50.000 mladih

Kardinal Schoenborn: Imenovanjem stalnog apostolskog vizitatora Crkva je službeno priznala dobre plodove Međugorja
04. kolovoza 2018. u 13:09 20 komentara 2191 prikaza
Međugorje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Na jednom od najvećih duhovnih događaja na svijetu, 29. festivalu mladih „Mladifest 2018.“ i ove se godine u Međugorju okupilo više od 50.000 mladih iz cijeloga svijeta. Točnije, iz 72 zemlje, od Južne Koreje i Filipina preko Rusije i europskih država do Meksika i Bolivije.

Henryk Hoser Papinski vizitator Hoser je za smještaj u Međugurju odabrao staru župnu kuću. Skroman je poput pape Franje

Ispovijedi i svjedočanstva

No, ovogodišnji Mladifest ući će u povijest ne samo zbog velikog broja sudionika (npr. u koncelebraciji na misnom slavlju je više od 550 svećenika, u orkestru i zboru 100 glazbenika iz 22 zemlje), nego i zbog toga što ga je misnim slavljem otvorio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto zajedno s apostolskim vizitatorom za župu Međugorje mons. Henrykom Hoserom.

Tu činjenicu posebno je naglasio u svome pismu mladima bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenborn, poručivši im kako je ovogodišnji Mladifest posebna prigoda za zahvalu „Svetome Ocu za njegovu ljubaznu brigu za Međugorje“.

„Imenovanje stalnog apostolskog vizitatora znak je velikog poštovanja i priznanja. Time je Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja.

Mons. Henryk Hoser bio je iznenađen što je imenovan papinim izaslanikom za Međugorje Darko Pavičić Vatikan u Međugorju ispravlja propuste mjesne crkve

Nadbiskup Hoser sada je osobni predstavnik Svetoga Oca za župu i hodočasnike Međugorja. Za vas, dragi prijatelji, koji ste unatoč velikoj vrućini došli Gospi, kako biste molili, ispovijedali se i slavili, taj papin znak veliko je ohrabrenje, da gledamo u Mariju i njezinu riječ slijedimo: ‘Činite, što vam Isus kaže!’“, poručio je mladima kardinal Schoenborn.

Inače, papinski vizitator mons. Hoser sudjeluje gotovo u svim događanjima na vanjskom oltaru međugorske crkve sv. Jakova, od izvrsnih kateheza fra Ante Vučkovića koje su u duhu gesla festivala „Živjeti od Božje riječi“ do svjedočanstava mladih i adoracije u večernjim satima.

Oduševljenje mladima nisu skrivali ni mons. Henryk Hoser ni nuncij Luigi Pezzuto, koji je rekao kako su oni osobe okrenute budućnosti i imaju „sveti nemir koji pokreće sve vaše snage, na svim razinama, a one teže istražiti odgovore na pitanja o vašem nutarnjem osjećaju praznine, a to je pitanje i svih nas”.

Henryk Hoser Papin izaslanik Stigao biskup Hoser, počela nova era Međugorja

Predavanje mons. Hosera

„Ako vi obrađujete tlo vaše osobe, Gospodin se neće sustezati pomoći vam, tako da će vas neočekivano dovesti do konačne i apsolutne vrijednosti Kraljevstva Božjega, koje je jedino sposobno ispuniti nutarnju prazninu”.

A odlučiti se za Kraljevstvo Božje ne znači odlučiti se za jednu stvar ili neku strukturu.

Odlučiti se za Kraljevstvo Božje znači odabrati jednu osobu: Isusa, a samo On može darovati istinsku sreću, jer je On sam izvor radosti”, poručio je nuncij Pezzuto.

Mons. Henryk Hoser održat će mladima predavanje u subotu prije podne, a u nedjelju navečer služit će misu na završetku ovogodišnjeg Mladifesta.

Hodočašća od Podvinja do župe Gornja Močila u sklopu Dana sv. Ante Padovanskog:

Međugorje
1 / 9
Hodočašće od Podvinja do župe Gornja Močila u sklopu Dana sv. Ante Padovanskog
Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci nosili su tenisice i bili bez jakni
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • antonio:

    Lijepo! Hoću li biti prvi s komentarom prije jugovića, srba i domaće pete kolone? Prije ismijavanja vjere, optužbe za laž i viceva o Mamićevim radnjama?

  • filip.filipovic23:

    Mladi trebaju snagu da prežive sva zla koja im se nude, sve lazi, obmane i lažne proroke!

  • janja26:

    Slava Isusu !