Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na veliku gospu

U marijanskom svetištu u Voćinu hodočašće mnogobrojnih obitelji

biskup antun škvorčević
Ljiljana Marić
15.08.2012.
u 18:54

Biskup je rekao kako su Marijanska svetišta diljem Hrvatske i drugdje dragocjena mjesta na kojima hodočasnici Marijinim služenjem ulaze u dijalog s Bogom, prepoznaju istinu o sebi na njezinu primjeru, otvaraju se Isusovoj ljubavi s križa...

Na blagdan Velike Gospe u biskupijskom marijanskom svetištu u Voćinu održano je biskupijsko hodočašće obitelji s brojnom djecom u Voćin, ali i prigoda da vjernici iz župa Đulovac i Voćin zahvale i obilježe spomen dvadesete obljetnice svoga doseljenja s Kosova u Hrvatsku.

U uvodnom pozdravu biskup Antun Škvorčević izrazio  je radost što na veliku svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo dolaze u Voćin upravo obitelji s brojnom djecom koje su budućnost Crkve te potaknuo doseljenike s Kosova da zahvale Majci koja ih je po domaćim ljudima s ljubavlju dočekala prije 20 godina kada su doselili u ove krajeve. Biskup je rekao kako su Marijanska svetišta diljem Hrvatske i drugdje dragocjena mjesta na kojima hodočasnici Marijinim služenjem ulaze u dijalog s Bogom, prepoznaju istinu o sebi na njezinu primjeru, otvaraju se Isusovoj ljubavi s križa, obnavljaju svoje suradništvo s njime, postaju dionici Božje povijesti spasenja, uključujući se na taj način u onu razinu života koju samo Bog može darovati.

Pohvalio je obitelji doseljene s Kosova koje su uvijek bile otvorene životu te dodao, kako se i u obiteljima s brojnom djecom na svoj način ostvaruje dijalog između Boga i čovjeka. Dok je u Hrvatskoj sve više onih koji ne prihvaćaju brak kao Božju ustanovu, zajedništvo muža i žene, i dok se neki zalaganjem za medicinski potpomognutu oplodnju usuđuju stavljati na mjesto Boga i manipulirati začetim životima, supružnici se u obiteljima s brojnom djecom ne daju pokolebati prezirom ili omalovažavanjem konzumističkog i hedonističkog društva, nego uvjereni da je Bog položio u njihov brak budućnost naše zemlje, opredijeljeno s njime prihvaćaju brojnu djecu, stoje na strani života, kazao je biskup.

Na kraju propovijedi biskup Škvorčević je čestitao svima svetkovinu Marijina uznesenja, a vjernicima iz Đulovca i Voćina te obiteljima s brojnom djecom zahvalio na snažnom opredjeljenju za život. Poslije svete mise te odmora i druženja obitelji održan je susret obitelji s biskupom Antunom u Hrvatskom domu nasuprot crkvi.

Komentara 2

TM
tom milles
11:59 17.08.2012.

Nakon svakoga "hodočašća" svi su siromašniji u duši i u đepu dajući tamo i zadnju Kunu iz đepa misleći da će tako kupiti boga.Od tih derneka nikakve koristi nema a niti će biti jer da inače je do davno bi nama svima bilo bolje kako individualno tako i u smislu boljitka države .No, derneka po "svetištima" sve više i više a situacija u državi kao i osobna sve lošija i lošija tj. na rubu usijanja.Pa tko još može biti toliko indoktriniran sektaškom sugestijom boga da to doista nije u stanju vidjeti.

TM
tom milles
12:12 17.08.2012.

Kupovanje "MAGIČNIH" sličica i ostalih "posvećenih" drangulija po hodočašćima očito je bogu vrlo draga radnja stoga nas i nagrađuje svakoga dana sve više i više ,evo sada smo već na pragu "BLAGOSTANJA",nema nam dakle druge nego vjerovati popovima i kačitii krunice oko vrata a po kućama i stanovima u svaku prostoriju nakačiti po dva ili više križeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije