Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mlada intelektualka

U Londonu lako nađeš posao, ali ja sam se u Hrvatsku vratila iz inata!

Big Ben
Foto: Reuters/PIXSELL
04.11.2018.
u 08:42

Mlade poduzetnice osmislile su projekt socijalnog poduzetništva i pomoći nezaposlenim mladima u Hrvatskoj pod nazivom MilleniDREAM.

Zagrepčanka Lara Hamer, za razliku od drugih mladih koji kupuju jednosmjernu kartu za inozemstvo, odlučila je napraviti baš suprotno, piše Slobodna Dalmacija.

"Vratila sam se u Hrvatsku iz inata! Znam da to može zvučati malo čudno, ali još uvijek vjerujem da Hrvatska može biti sjajna zemlja, da imamo izvrsne predispozicije za uspjeh. Slažem se, ljudima ovdje nije lako. Ako odeš van, puno ćeš lakše naći posao. Izazov je živjeti vani, ali naći pristojan i dobro plaćen posao, možda ne odmah u struci, to nije teško. Kaže se - ako u Londonu ne možeš naći posao, nećeš nigdje. Ali, nije mi to bio izazov."

Lara je u srpnju ove godine stekla diplomu prvostupnice međunarodnih odnosa i politike na sveučilištu u britanskom Northamptonu, gradu nešto većem od Splita (200-tinjak tisuća stanovnika), smještenome oko stotinu kilometara sjeverozapadno od Londona. No, odlučila je vratiti se u Hrvatsku s već razvijenom idejom koju namjerava oživjeti u Lijepoj našoj.

Pri kraju studija u Velikoj Britaniji, u ožujku ove godine, Lara Hamer i prijateljice iz Hrvatske Bruna Tomšić iz Zagreba, koja je u Northamptonu završila novinarstvo, te Antonia Obrvan iz Metkovića, koja je tamo završila studij prava, osmislile su projekt socijalnog poduzetništva i pomoći nezaposlenim mladima u Hrvatskoj pod nazivom MilleniDREAM. U listopadu, projekt su predstavile u Chicagu na konferenciji fondacije bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona.

Novčanu potporu projektu nisu dobile ali će je zatražiti kroz fondove Europske unije. 

Pogledajte i video Skuterom se pokušao popesti na stepenice

Komentara 51

DU
Deleted user
09:50 04.11.2018.

Za njenu struku je puno bolje u HR nego u UK. U HR politicari mogu po zakonu da kradu a tamo idu u zatvor.

DU
Deleted user
11:10 04.11.2018.

Ista pričica je objavljena i u Jutarnjem pa mi sve liči oglas plaćen očevom lovom. Zar nikome od čitatelja nije palo u oči da one zapravo ne misle raditi, one misle pričati o poslu! Dakle prodavati maglu (soft skills), aa takvih imamo po raznim agencijama koliko hoćeš. Zašto se ne vrate doma i realiziraju neki proizvodni pogon ... E da to je egzaktno, lako mjerljivo i moraš raditi, odnosno savladati hard skills.

Avatar gilgameš
gilgameš
12:25 04.11.2018.

Molim Večernji da za godinu dana nas obavijesti koliko daleko su stigle ove povratnice sa svojom idejom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije