Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kujundžić o blokadi kninske bolnice

'U kninskoj bolnici nisu ugroženi ni djelatnici niti pacijenti'

Ministar Milan Kujundžić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/3
21.09.2019.
u 20:39

Ministar zdravstva M. Kujundžić siguran je u rješenje problema s veledrogerijama

U bolnici u Kninu ništa se neće dogoditi ni pacijentima ni djelatnicima, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Šibensko-kninska županija naći će rješenje – komentirao je prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva, blokadu kninske bolnice koju je poduzela veledrogerija zbog neplaćenih potraživanja.

Dugovi za lijekove odavno su i javna tema i omča oko vrata cijelom zdravstvenom sustavu te dakako da nisu nastali jučer. Uostalom, ovaj potez nekih veledrogerija ionako je usmjeren ponajprije na bolnice koje dug vuku najdulje, a među njima su bolnice u Vukovaru, Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, koje je nabrojio i ministar Kujundžić. Kako je rekao, to su bolnice s dugovima koji traju više od 500 dana i za koje je Vlada u posljednja dva mjeseca izdvojila desetke milijuna kuna.

– U posljednjih godinu dana Ministarstvo, odnosno Vlada, izdvojilo je više od dvije milijarde kuna, a sada ćemo to sve isto nastojati nastaviti otplaćivati uz odgovornost županija za financijsko poslovanje ustanova – dodao je ministar Kujundžić.

Posljednji razgovori na relaciji administracija – veledrogerije po ovoj temi bili su ljetos, a uslijedilo je, podsjetimo, upozorenje veledrogerija da su prisiljene djelomično obustaviti isporuku lijekova i tužiti bolnice dužnike. Krajem lipnja ukupan dug iznosio je 2,6 milijardi kuna uz projekciju da će do kraja godine to biti 3,5 milijarde kuna uz tempo rasta od 150 milijuna kuna novog duga svakog mjeseca.

Osim tužbi protiv bolnica i posljedičnih ovrha bolničkih računa, tada se neslužbeno govorilo i o prodaji ovih dugova specijaliziranim kućama za naplatu potraživanja. Iz administracije su uvjereni u rješenje, odnosno daljnje rješavanje nagomilanih dugova budući da, kako tvrde upućeni, većina se računa veledrogerijama od ljekarni plaća u roku od 60 dana. 

VIDEO Plenković položio kamen temeljac za novu bolnicu na Sušaku

 

Komentara 4

MM
marko_markovic
21:42 21.09.2019.

Kad će se PREISPITATI CIJENE VELEDROGERIJA koje se ispostavljaju bolnicama? Bočica dotatka hrani Betaglukana TransferPoint u inozemstvu košta 50 eura (oko 350 kn), a u hrvatskim ljekarnama 620 (šeststotinadvadeset kuna)-jedna bočica! Može se samo zamisliti kakvi računi se ispostavljaju bolnicama.. Bojim se da re riječ o teškoj pljački, koju ''nitko'' ne vidi, a uništava se zdravstveni sustav!

VR
Vrac666
08:05 22.09.2019.

Bolje je biti zdrav i bogat nego siromašan i bolestan kad si siromašan đabe ti što si bolestan

VR
Vrac666
08:08 22.09.2019.

Bolnice to on naziva bolnicama, hranu ni psi nebi jeli, sanitarni čvorovi su ko iz Alan Forda, sestre padaju s nogu, malo malo pa netko dobije bolničku bakteriju, smazano i prljavo, krevetnina i jastuci još iz Juge i to su bolnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije