Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigli rezultati

Tvrdio da je nestali dječak iz 2011., DNA analiza pokazala da ipak nije!

Timothy Pitzen
Foto: National Center for Missing and Exploited Children
04.04.2019.
u 23:20

Tinejdžer je rekao vlastima u Newportu da su ga sedam godina držala dvojica bijelaca koje je opisao kao "bodybuildere", ali je uspio pobjeći i pretrčati most do Kentuckyija.

Policija u Illinoisu dobila je rezultate DNA analize kojima je utvrđeno da 14-godišnji dječak kojeg su jučer pronašli kako luta u Kentuckyiju nije Timmothy Pitzen, dječak koji je nestao 2011. neposredno prije samoubojstva njegove majke, pišu u četvrtak lokalni mediji. 

Tinejdžer je, podsjetimo, rekao vlastima u Newportu da su ga sedam godina držala dvojica bijelaca koje je opisao kao "bodybuildere", ali je uspio pobjeći i pretrčati most do Kentuckyija. Predstavio im se kao Timmothy. 

Policija u Illinoisu je zatražila DNA test kako bi se potvrdilo da je riječ o nestalom dječaku, izvijestio je u četvrtak CBS navodeći policijske službenike. 

FBI-ev ured u Kentuckyiju surađuje s kolegama iz Ohia i policijom iz Newporta, Kentuckyija, Aurore i Illinoisa te drugim agencijama u istrazi nestalog djeteta. Agencija nije iznijela druge informacije niti identificirala dječaka. 

Policija iz Aurore u četvrtak nije potvrdila identitet tinejdžera, ali se nada da će to uskoro moći učiniti. 

"Primarno smo se usredotočili na pomoć FBI-u u provođenju istrage i pružanje informacija o slučaju nestanka djeteta Timmothyia Pitzena", objavila je policija na svom Facebook profilu. 

Nakon što su u srijedu pronašli tinejdžera, vlasti u Newportu pozvale su lokalnu policiju da pretraže motele i pronađu muškarce koje je dječak optužio za otmicu. 

Dječak je muškarce opisao kao "bodybuildere" koji voze Ford SUV, a boravili su u Red Roof Innu. 

Timmothy Pitzen posljednji put je viđen sa svojom majkom u svibnju 2011., prema pisanju Chicago Tribuna, kada je izvukla svog šestogodišnjeg sina iz škole u predgrađu Aurore i odvela u zoološki vrt i vodeni park. Amy Fry-Pitzen je ubrzo nakon toga, prema napisima medija, počinila samoubojstvo u motelskoj sobi. 

"Tim je negdje siguran s ljudima koji ga vole i koji će se brinuti o njemu. Nikada ga nećete pronaći", napisala je u oproštajnoj poruci koju je objavio ABC7 Chicago.

Video - Pogreb Jasmine Dominić, nestale prije 19 godina

Komentara 5

AU
austrougarskigeneral
21:16 04.04.2019.

priča ne drži vodu,zasto su ga ta dvojica oteli?

AN
analukac9
17:45 08.04.2019.

Mali ima sada druge zube, znaci, DNA laze! Trazim za ovo internacionalno priznanje moje tvrdnje! Ana Lukac, Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije